• 02.10.12, 13:47
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Krediidiinfo: kaubanduses enim patustajaid  

Oktoobrist muutusid värske finantsinfo puudumise tõttu 6611 ettevõtte krediidihinnangud negatiivseks. Enim on nende seas hulgi- ja jaekaubandufirmasid.
Muudatus puudutab Krediidiinfo andmetel siiani positiivse krediidihinnanguga ettevõtteid, mis ei ole esitanud 2011. aasta majandusaruannet. Krediidiinfo andmetel oli eelnevatel aastatel "patustajaid" absoluutarvudes järgmiselt: 2011. a - 7506; 2010. a - 2558 ja 2009.a - 3679 ettevõtet. Negatiivse krediidihinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja sellisele ettevõttele Krediidiinfo krediidiga müüa ei soovita.
Negatiivne krediidihinnang võib mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamisvõimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.
Võlgnevuste vältimiseks soovitame enne tehinguid kontrollida oma klientide, koostööpartnerite ja tarnijate krediidihinnanguid. Krediidiinfo kogemus näitab, et andmete avalikustamisega venitatakse sageli nõrkade majandustulemuste varjamiseks.
Krediidihinnang arvutatakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete info põhjal ning seda kasutavad krediidiotsusteks pangandus-, telekommunikatsiooni, kütuse, kaubandus- ja paljude teiste sektorite suuremad krediteerijad.
Krediidihinnangu ümberarvutamine ei puuduta uusi ettevõtteid ega neid, kelle majandusaasta lõpust ei ole möödunud veel kuus kuud.
Krediidiinfo AS aitab Eesti ettevõtetel vältida rahalisi kaotusi, juhtida krediidiriske ja teha automaatseid krediidiotsuseid. Krediidiinfo AS kuulub maailma suurima infoteenuste pakkuja Experian Group ettevõtete hulka, kes tegutseb enam kui 40 riigis üle maailma ning annab tööd 15 500 inimesele. 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele