Toidumessi Tallinn FoodFest 2016 külastajate osalusel valiti kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti selle aasta parimad jõulutooted pagari- ja lihatoodete, alkoholivaba hõõgveini ning jõuluõlle kategooriates.
- Pagari üllatustoode – Šeiker TÜ / Pai Pagar – Piparmündi-šokolaadirull peedibiskviidiga Foto: Profexpo
Konkursile esitasid 25 ettevõtet kokku 52 lihatoodet, 22 pagaritoodet, 4 alkoholivaba hõõgveini ja 4 õlut.
Jõulutoode 2016 võitjad lihatoodete kategoorias:
Verivorst – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits kanepi verivorstJõuluvorst – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits peened pannivorstidVerikäkk – Oskar LT AS – Oskari kahe peki verikäkkSült – Linnamäe Lihatööstus AS – Linnamäe lihane sültPasteet – Rannarootsi Lihatööstus AS – VasikalihapasteetJõulupraad – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits terijaki peekonipraadLiha üllatustoode – Nõo Lihatööstus AS – Krõbekanaampsud
Jõulutoode 2016 võitjad pagaritoodete kategoorias:
Piparkook – LTT AS – Gille öko-piparkoogidJõululeib – Eesti Pagar AS – Puuviljaleib kirssidegaKeeks – Väike Ahi OÜ – JõulukeeksPagari üllatustoode – Šeiker TÜ / Pai Pagar – Piparmündi-šokolaadirull peedibiskviidiga
Parim alkoholivaba hõõgvein – Altia Eesti AS – Blossa Alcoholfri Vinglögg
Parim jõuluõlu – A. Le Coq AS – Imperial Porter Kriek
Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1941 messikülastajat.
Parima jõulutoote konkursi viis läbi Profexpo OÜ
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.