Autorid: Gregor Alaküla, Kristjan Kurg • 22. mai 2024

Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine

Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine

Valgamaa Lüllemäe külas tegutsev restoran Kolm Sõsarat sai esmakordselt Michelini tunnustuse jätkusuutlikkuse eest. Restorani pidavad kolm õde tõdesid, et kuna nende juurde metsade vahele juhuslikult ei satuta, tuleb klientide meelitamiseks vaeva näha.

“Ma ütleks, et ühelt poolt on meie restoran majandusteooriate järgi täiesti võimatu ettevõtmine. Asudes tõesti kõigist keskustest väga kaugel, 200 elanikuga piirkonnas ja soovides end iseendale luua töökoht, selleks on ikkagi päris palju külalisi vaja,” rääkis rohelise tärni saanud restorani üks pidajatest Kerti Vissel.

Koos Triin Rätsepa ja Kadri Visseliga selgitasid nad, millega nad Tallinnast kolmetunnise autosõidu kaugusel asuvasse restorani inimesi meelitavad, miks on oluline kasvatada toidu tooraine ise või varuda seda kohalikelt tootjatelt, milline on Kolme Sõsara menüü, kas või kui palju tunnustus hinda ja broneeringute arvu tõstab. Triinu abikaasa Erki Rätsep rääkis restorani sünnist.

Küsis Gregor Alaküla.

Foto autor: Rauno Liivand

Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine
Hommikuprogramm

Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine

Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine

Valgamaa Lüllemäe külas tegutsev restoran Kolm Sõsarat sai esmakordselt Michelini tunnustuse jätkusuutlikkuse eest. Restorani pidavad kolm õde tõdesid, et kuna nende juurde metsade vahele juhuslikult ei satuta, tuleb klientide meelitamiseks vaeva näha.

“Ma ütleks, et ühelt poolt on meie restoran majandusteooriate järgi täiesti võimatu ettevõtmine. Asudes tõesti kõigist keskustest väga kaugel, 200 elanikuga piirkonnas ja soovides end iseendale luua töökoht, selleks on ikkagi päris palju külalisi vaja,” rääkis rohelise tärni saanud restorani üks pidajatest Kerti Vissel.

Koos Triin Rätsepa ja Kadri Visseliga selgitasid nad, millega nad Tallinnast kolmetunnise autosõidu kaugusel asuvasse restorani inimesi meelitavad, miks on oluline kasvatada toidu tooraine ise või varuda seda kohalikelt tootjatelt, milline on Kolme Sõsara menüü, kas või kui palju tunnustus hinda ja broneeringute arvu tõstab. Triinu abikaasa Erki Rätsep rääkis restorani sünnist.

Küsis Gregor Alaküla.

Foto autor: Rauno Liivand

22.05.2024
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700