Horeca sektor on saanud pandeemia järel taas jalad alla ja meiegi kasv jätkub, rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis alkoholi hulgimüüja Prike Balti veiniportfelli juht Triinu Haki.
Veinitootmist mõjutavad nii kallimad energia hinnad, kui ka spetsiifilisemad teemad, näiteks klaasi nappus ja mitme veinipiirkonna kliimaprobleemid, mis rikkusid tänavust saaki. “Kui ostja on märganud, et Uus-Meremaa sauvignon blanci letid on tühjemad, siis sellel on põhjus,” rääkis Triinu Haki, kelle sõnul ootab Prike siiski kahekohalist käibe kasvu.
Positiivsed trendid on tema sõnul aga veiniteadlikkuse üldine kasv Eestis, Lätis ja Leedus, samuti toidukultuuri areng. Michelini tärnide jõudmine Eestisse on sündmus, mille tähtsust on võimatu üle hinnata.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.