Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor rääkis raadiosaates sellest, kuidas on T1 Mall of Tallinnal esimese tegutsemisaastal läinud ning mis on olnud suuremad väljakutsed.
- Allan Remmelkoor Foto: Kaubandus.ee
Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul on eneselegi märkamatult T1 Mall of Tallinna esimene tegutsemisaasta täis tiksunud. „Aasta on olnud väga põnev, palju väljakutseid ja põnevaid momente ning rõõmu. Esimese aastaga oleme ennast üsna tugevalt tarbija teadlikusse kinnitanud,“ ütles Remmelkoor. Ta lisas, et viimastest Emori uuringutest selgub, et meid peetakse kõige kaasaegsemaks, huvitama ja põneva ruumitunnetusega arhitektuuri keskuseks.
Remmelkoore sõnul on neil keskuses hästi käima läinud innovaatilise meelelahutuse ja vaba aja sisustamise pool – kohvikud ja restoranid. Kuid klassikalist kaubandus peavad nad aktiivselt kaasa aitama. „Colliersi kolleegid ütlesid, et kui me mõtleme, kuidas klassikalist kaubandust tugevdada, siis konkurendid mõtlevad, kuidas meelelahutuse poolt tugevdada. Oleme erinevatel positsioonidel aga töö käib erinevatel rinnetel,“ ütles ta.
Remmelkoor rääkis raadiosaates, et meelelahutus ja shoppamine saavad koos eksisteerida, kuna nad pakuvad mõlemad vaba aja veetmise võimalust. „Neid tuleb ka sedasi inimestele turundada,“ sõnas ta.
Uus suund on Remmelkoore sõnul erinevate huvialaringide klubid, mis esimese hooga rendiraha ei too, aga lastele pakutavad teenused toovad juurde lapsevanemaid. „Nad tekitavad külastajate voogu, mis toob tulu kauplustele ja mida keskuse arendajad saavad müügitöös kasutada. Kui toon erinevate teenuste külastajaid, siis see aitab rentida välja ka kaubanduspindu.“
Tänaseks on T1 Mall of Tallinna katusel asuvat vaateratas võõrustanud pea 250 000 külastajat ning muutunud üheks tugevamaks turismimagnetiks. „Sünnipäevaks avame ka kaua oodatud Debenhamsi kaubamaja, mis aitab meil kindlasti kaubavalikut parandada.“
Kuula saadet:
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.