Pere Leib Tootmine plaanib kolida
leiva-saia valmistamise Pärnust suuremas osas Tartusse ja keskenduda Pärnus
eksporttoodete valmistamisele Saksa turule. Tööliste koondamist ettevõtte
omanikel kavas ei ole, kirjutas Pärnu Postimees.
Pere Leib Tootmise üks omanik Rein Kilk kinnitas, et Pärnu Vanapargi tänaval asuvas tehases jätkub leiva-saia tootmine vaid siinse piirkonna tarbeks, ülejäänud Eesti varustamine seni Pärnus valmistatud kilesse pakitud pagaritoodetega jääb üleeile uue tootmisliini saanud Tartu tehase ülesandeks.
Kilgi sõnade kohaselt saab Pärnu tehase eesmärgiks orienteeruda pagaritoodete ekspordile Saksamaale, kust on leitud partner, kes siinse toodangu vastu huvi tunneb.
“Meie partner on mitu korda Pärnu tehases käinud ja selle toodanguga väga rahule jäänud,” ütles Kilk. “Partneri arvates valmistatakse Pärnus tooteid, mis läheksid mujalgi Euroopas hästi kaubaks.”
Pere Leib Tootmise Pärnu osakonna juhataja Toomas Mölderi sõnade kohaselt ollakse Pärnus praegu võimelised tootma mitut Saksa kataloogides pakutavat toodet.
Peale Pärnu tehase praeguse toodangu tahetakse hakata siin valmistama sügavkülmutatud saiakesi, mida müüdaks Euroopas teise Saksa firma kaubamärgi all.
Kilgi ja Pere Leib Tootmise juhatuse liikme Eero Mikenbergi jutu järgi on läbirääkimised Saksa firmaga pooleli ja seetõttu nende nime välja ei elda. “Neil on tugev müügiorganisatsioon ja nad müüvad leiba üle Euroopa,” seletas Kilk. Ta lisas, et kokkulepeteni loodetakse jõuda lähimal ajal, kuid jättis selle ajaliselt täpsustamata.
Pere Leib Tootmine teenis mullu 147 miljoni kroonise müügitulu juures 4,5 miljonit krooni kasumit.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.