WineStore'i tegevjuht Tõnu Kraus ütles, et
suveperioodi alkoholimüügi piirangud mõjutavad nende äri tohutult.
"See on katastroof," märkis Norde Centrumi sadamapoolses otsas paikneva Tallinna ja Eesti suurima alkoholipoe WineStore juht Tõnu Kraus. "Kui me päeva käive on keskmiselt miljon krooni, siis piirangute tõttu kaotame umbes pool miljonit sellest." Krausi sõnul võib kahju olla kaudselt isegi suurem, kui arvestada sisse pindade üüriraha ja muud kulutused.
Krausi sõnul on nende poe põhilised kliendid turistid, umbes 60% rootslased, 20% soomlased ja kõigest 3-4% eestlased.
Turistid tulevad bussidega nende poest ostma alkoholi, reise planeeritakse mitu kuud ette. "Oleme teinud aktiivset reklaami Rootsis ja ka Soomes. Praegu on aga hilja oma kliente ette hoiatada muutunud poe lahtiolekuaegadest," nentis ta.
Krausi sõnul on mai ja suveperiood neil kõige aktiivsem müügiaeg. Sel aastal said mai müügitulemused kannatada 1. mai ja 9. mai müügipiirangute tõttu. "9. mail jäi meil ukse taha 15 bussi," tõi Kraus näite klientide kaotamisest.
Kraus märkis, et ettevõtte Rootsi omanikud on Eesti võimude käitumisest hämmingus. "Piirang ei ole lahendus," ütles ta. Samuti ei mõista Kraus alkoholimüügipiirangu vajalikkust lastekaitsepäeval.
Harju maavanem kehtestas suveperioodiks alkoholimüügi piirangu, mille kohaselt ei müü kauplused alkoholi 1. juunist kuni 2. septembrini iga päeva õhtul kella 20.00-st kuni jrgmise päeva hommikul kella 8.00-ni.
Lisaks kehtestas Harju maavanem Värner Lootsmann täiendavad alkoholimüügi keelud, millele vastavalt on alkoholimüük seoses lastekaitsepäevaga peatatud täna kella 20.00-st kuni 2. juuni kella 8.00-ni, seoses Noorte Laulu ja Tantsupeoga 29. juunil kella 20.00-st kuni 2. juulil kella 8.00-ni ning seoses kooliaasta algusega 31. augustil kella 18.00-st kuni 3. septembrini kella 8.00-ni.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.