• 15.06.07, 10:47
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Varasem sulgemisaeg leevendaks müüjate põuda

Poodide varasem sulgemisaeg kärbiks küll pisut kaupmeeste käivet, kuid aitaks samas leevendada kaubanduses valitsevat suurt tööjõupuudust, mis on pea kõikjal kassasabad ülipikaks venitanud, kirjutas postimees.ee.
Eile tõusid kaupmehed kui üks mees üles Tallinna linnavalitsuse vastu, kes tahab juulist alkoholimüügi lõpetada alates kella kaheksast õhtul. Samas tõuseks senisest varasemast sulgemisajast pisut tulu ka kaupmeestele endile, sest nii leevenduks juba aastaid seda valdkonda kimbutanud tööjõu puudus.
Ainuüksi Tallinnas on müüjaid puudu tuhatkond ning sama mure vaevab kaupmehi ka mujal Eestis.
ETK jaekaubandusdivisjoni juhi Jaan Marjundi sõnul ei puuduta tööjõupuudus mitte ainult müüjaid, vaid kõiki teisi töölisi, kes kauplustes ametis – turvamehed, koristajad jt. «Poodide senisest varasem sulgemine aitab inimeste nappust kindlasti pisut leevendada,» rääkis ta.
Samas tuleks Marjundi sõnul muuta ka senist töökorraldust, sest tavalisest suurem töötajate vajadus tekiks just viimastel tundidel enne kella kaheksat.
Rimi Eesti juhi Ruth Laatre sõnul tuleb poodidel uue sulgemisaja korral tööajad lihtsalt ümber mängida ning nii on võimalik ka uute tipptundidega hakkama saada. Samas, kuna tegemist on alles võimaliku alkoholimüügi piiranguga, siis pole nad müüjate töö ümberkorraldamise peale veel mõelnud.
Kaupmehed on töötajate nappusest rääkinud juba aastaid, kuid samas pole ka müüjate palgad sellised, mis ligi tõmbaks. Tallinna poodides jäävad müüjate palgad 5000 ja 10 000 krooni vahele, mis ei ole pealinnas just väga konkurentsivõimeline töötasu.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele