AS Saaremaa Piimatööstus sõlmis aasta
tagasi uute juustutootmise seadmete paigaldamise lepingu Poola firmaga Obram,
kuna vanad masinad ei jõudnud peale tulevat piima kogust ära töödelda.
“See juustutsehhi uuendamine oli meil paratamatu, sest kahe vanniga ei suutnud me kogu Saaremaal toodetud piima enam töödelda ja senised juustutsehhi seadmed on üsna vanad,” rääkis Meie Maale ASi Saaremaa Piimatööstus juhataja Andi Saagpakk.
Eestis toodetakse piima poole rohkem, kui tarbitakse. “Mul oli enne jõule tõsine tegemine, et paarist autokoormast piimast lahti saada, keegi enam ei tahtnud. Meil endil on töötlemisvõimsust 60 tonni päevas ja suhteliselt vähe jääb talviti meie oma vajadusest piima üle. Kuid piimatoodete turg oli selleks ajaks kinni jooksnud ja hinnad kukkusid,” selgitas Saagpakk.
See andis veelkordse kinnituse meie piimatööstuse juhatusele, et töötlemisvõimsust on vaja suurendada. Kui juba suund on võetud juustutootmisele, tuleb seda ka jätkata.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.