Maag Grupi andmetel
pole kaubandusvõrgus müüdav Leedu kanaliha ja kanalihatooted seotud
salmonelloosi juhtumiga Loo lasteaias, salmonelloosipuhangu
vallandanud bakter jõudis inimesteni ilmselt lihaga kokku
puutunud pindadelt.
Ettevõtte väitel pärinevad Loo juhtumi supikanad teiselt tootjalt, kelle toodangut kauplustes pole.
AS Maag Grupp tegevjuht Margit Talts rääkis, et lapsed ei saanud nakkust mitte lõunaks söödud kanasupist, vaid hommikusöögi käigus. Harjumaa veterinaarkeskuse hinnangul oli selle põhjuseks tõenäoliselt käitlemisreeglite rikkumine ehk bakter jõudis inimesteni pindadelt ja töövahenditelt, mis kanalihaga kuidagi kokku puutusid.
“Ma soovin isiklikult kinnitada, et meie kanaliha ja kanalihatooted kauplustes on ohutud ning muretsemiseks ega paanikaks ei ole mingit põhjust”, rõhutas tegevjuht.
Margit Talts lisas, et kõigi jahutatud toodete, kaasa arvatud Rannamõisa kaubamärgi all müüdavate kanaliha ja –toodete valmistamiseks kasutatav liha pärineb teiselt tarnijalt, on kontrollitud ning tervisele ohutu.
Ta lisas, et Loo juhtumi puhul oli tegemist mitte jahutatud, vaid külmutatud supikanaga, mida kauplustes ei müüdud ning mida toodi Eestisse vaid üliväike partii.
Seotud lood
Eesti logistikaettevõte Via Express on enam kui 10 aastat pakkunud kaubandussektorile keskendunud lahendusi, sealhulgas transporti multitemperatuursete veokitega. Ettevõttele on omistatud kvaliteedi-, toiduohutuse- ning keskkonnajuhtimise ISO-sertifikaadid.