Eestit esindanud abikokk Viktor Leshevitsh
võitis Bocuse d'Or Euroopa eelvoorus abikokkade hulgas esikoha. Koos
Viktoriga Eestit esindanud restoran Egoist peakokk Vladislav Djatshuk sai
võistlusel seitsmenda koha ning sellega edasipääsu järgmisel aastal
Prantsusmaal toimuvale lõppvõistlusele Bocuse d'Or 2009.
Selleaastane kutse Bocuse d'Or võistlusele oli Eestile esimene ning suureks tunnustuseks. Tegemist
on nö kokanduse olümpiamängudega, mis sai alguse 20. aastat tagasi ja mis valib maailma parima kokaiga kahe aasta tagant.
Stavangeri linnas, Norras peetud Bocuse d'Or Europe 2008 esikoha võitis Norra, kellele järgnesid Taani, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Island, Eesti,
Holland, Tsehhi, Suurbritannia, Šveits ja Luksemburg.
Nimetatud riikide esindajad said kõik edasi järgmisel aastal Lyonis, Prantsusmaal
toimuvale ülemaailmse kokandusvõistluse Bocuse d'Or 2009 lõppvõistlusele. Finaalist jäid seekord väljaBelgia, Malta, Poola, Ungari, Hispaania, Itaalia, Venemaa ning Horvaatia.
Stavangeris pidid kõik osalejad valmistama ühe roa lõhest ja ühe lambalihast, mille põhjal
rahvusvaheline žürii valis välja parimad. Lisaks pääsmele maineka kokandusvõistluse Bocuse d'Or2009 finaali, said Euroopa-tasandi parimad kokad pärjatud prestiiže tiitliga Euroopa Tšempion ningkolm parimat ka vastavalt paremusjärjestuses auhinnaks 12 000 eurot koos Euroopa Tšempionitrofeega, 9000 eurot ning 6000 eurot.
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.