• 05.09.08, 13:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Feliks Mägus: hotellinduse suurim oht on tööjõu vähene efektiivsus

Nordic Hotelsi OÜ juhatuse esimees Feliks Mägus ütles Äripäevale, et hotellisektori üks suuremaid ohte 2009. aastal on tööjõu vähene efektiivsus.
Hotellindussektori käibe kasv on Mäguse sõnul aastal 2009 maksimaalselt 5%, seejuures sektori kasumlikkus kindlasti ei kasva, pigem jätkub kasumlikkuse langus.
Seejuures on Mäguse sõnul suuremateks ohtudeks sektorile nõudluse kasvu seiskumine või negatiivne kasv nagu Eesti majanduselgi. "Kulude jätkuv kasv, käibemaksu määra tõstmine, tööjõu vähene efektiivsus," loetles Mägus lisaks.
"Ellujäämiseks ja jätkusuutlikkuse tagamiseks tuleb investeeringud suunata toodete kvaliteedi hoidmisele ja koolitustesse," räägib Mägus veel konverentsil Äriplaan 2009. Edu tagavad teenuse stabiilne kvaliteet, õigete hoiakutega pühendunud töötajad ja hea meeskond, tõhus müügitöö ja head kontaktid turuga.
“Samas tundub, et tööhõive väheneb, aetakse läbi miinimumiga, suureneb töö intensiivsus ja töötasu veidi kasvab, kasvu on näha maksimaalselt 5%, kuid seegi jääb alla inflatsioonitaseme".
Mida veel on oodata hotellinduse sektoris järgmisel aastal, tule ja kuula konverentsil Äriplaan 2009, mis toimub 24.-25. septembril Vene Teatris, Tallinnas.
Täpsem info ettekannete ja esinejate kohta!
Registreerimine konverentsile!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele