Rakvere lihakombinaat soovib koolitoidu
nõuete muutmist, sest uue korra järgi ei soovitata koolilõunaks pakkuda
viinereid sagedamini kui kord kuus.
Sotsiaalministri septembris kehtima hakanud määruses tuuakse põhjuseks seda, et viinerites ja teistes vorstitoodetes on palju rasva, soola ja lisaaineid. See on aga pinnuks silmas Eesti suurimale lihatööstusele – Rakvere lihakombinaadile, kes sai septembris valmis kõigi aegade suurima investeeringu – 130 miljonit krooni maksnud uue viineriliini, mis suurendas tootlikkust poole võrra, kirjutas Maaleht.
Arvestades, et põhikoolis ja lasteaias käivad lapsed söövad seal viinereid varasema nelja korra asemel kord kuus, siis on nõudlus vähenenud eeldatavasti 52 tonni võrra kuus. Tehase väljamüügihinna 30 kr/kg puhul teeb see 1,5 miljonit krooni kuus.
Rakvere lihatööstuste juhatuse esimees Anne Mere sõnul sisaldab Rakvere viiner vaid 17–18 grammi rasva 100 g kohta. “Samas on meie viinerite lihasisaldus 60–70%. Seega ebatervislikuks Rakvere viinerit pidada ei saa,” leidis Mere.
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.