• 07.04.09, 14:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Rahandusministeerium usub suvist hinnalangust

Rahandusministeeriumi kevadise majandusprognoosi kohaselt jätkub inflatsiooni aeglustumine ka lähikuudel ning alates suvekuudest võib aastane tarbijahindade tõus asenduda langusega.
Ministeerium peab seetõttu Maastrichti inflatsioonikriteeriumi täitmise selle aasta neljandas kvartalis üha tõenäolisemaks.
Aasta esimeste kuude jooksul on inflatsioon märgatavalt pidurdunud väliskeskkonnaga seonduvate tegurite ning administratiivsete hinnatõusude mõju vähenemise tõttu. Oluline mõju on ka teenuste hinnatõusu aeglustumisel.
Sarnaselt veebruarile andis ka märtsis suurima panuse inflatsioonitempo alanemisse toasooja ning toiduainete odavnemine eelmise kuuga võrreldes, teatas ministeerium.
Kaugkütte hinnad on langenud juba kolmandat kuud järjest ning see trend peaks jätkuma ka lähikuudel. Toiduainete odavnemise taga on hinnalangus rahvusvahelistel turgudel, mis kandub järkjärgult üle siinsetesse jaehindadesse, seisab ministeeriumi pressiteates.
Märtsis tegid hüppe allapoole piima ja piimatoodete hinnad, veebruaris langenud puu- ja köögivilja hinnad aga märtsis tõusid. Aastases võrdluses on endiselt süvenemas üürihindade langustempo, ütles rahandusministeerium.
Statistikaameti andmetel aeglustus tarbijahindade aastane kasv märtsis kahe protsendini. Viimati oli inflatsioon madalamal tasemel viis aastat tagasi. Veebruariga võrreldes odavnesid tarbijahinnad 0,5 protsenti. Inflatsiooni aeglustumine jätkus ka euroalal, hinnatõus oli aastases võrdluses vaid 0,6 protsenti.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele