Tuntud restoranipidaja Dmitri Demjanov
ütles Äripäevale, et temal on maksjatega senini vedanud, kuna n-ö külma arvet
pole tehtud.
"Ei ole," jõudis Demjanov öelda veel enne, kui Äripäev päevaküsimuse lõpetas. "Ilmselt on mul vedanud," nõustus Demjanov samas ja lisas, "ma ei tea, kuidas konkurentidel läheb, aga minul läheb hästi. Olen ka numbrites enam-vähem samal tasemel kui eelmisel aastal."
Demjanov täpsustas, kui käive on mullusega võrreldes vaid pisut vähenenud, siis kasumi kohta sama öelda ei saa. "Kasum on vähenenud. Korrektuurid on tehtud, kuid kõik läheb oodatult. Hädaldada ma ei taha. Oleme kulusid vähendanud ja teeme veel korrektuure. Kokku oleme hoidnud püsikuludest nagu vesi, elekter, tooraine - see on kompromiss, sellelt palju kokku ei hoia -, oleme inimesi koondanud," rääkis ta.
Tööjõukulude kokkuhoiuks jagas Demjanov oma restoranides tööülesanded ümber, katseajaga inimesed saadeti ära ja lahkunute asemele pole uusi töötajaid võetud. "Otseselt vallandamist-koondamist ei olnud," tõdes mees.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.