A. Le Coq taaskäivitab lahtise kalja müügi
traditsiooni ja avab üle Eesti mitmed müügipunktid. Lisaks hakkab mööda Eestit
sõitma ja kalja pakkuma suur kollane kaljavaat.
A. Le Coq hakkab lahtise kalja müügipunktides müüma hiljuti turule tulnud naturaalselt kääritatud kalja. "Kes meist ei oleks lapsena nautinud värskendavat, jahedat ja vahutavat kalja ning selle järele siiani aegajalt puudust tundnud," ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop.
Paraku nostalgilisi suuri kollaseid kaljavaate tänavatel nägema ei hakka, kuna tänapäevased nõuded joogi kvaliteedile on kõrged ja seepärast villitakse kali spetsiaalsetesse 30-liitristesse metallvaatidesse, märkis ta. "Meie kaljalett on küll kollane, kuid natuke väiksem ja oluliselt kõrgemat kvaliteeti pakkuv," iseloomustas Noop lahtise kalja vaati.
Kalja joomiseks pumbatakse see läbi jahutusmasina topsidesse. "Nii seisab A. Le Coq'i kali alati jahe ja vahune," kinnitas Noop. Tema sõnul oli menuka kääritatud kalja lahtisena müümine loogiliseks sammuks. "Ainuüksi viimase kolme kuuga on poodides seda kalja müüdud üle miljoni liitri ning ma usun kindlalt, et menukalt läheb müük ka randades ja kohvikutes," oli Noop kindel.
A. Le Coq'i naturaalne kali on valmistatud rukki- ja odralinnastest ning kääritatud pärmi- ja piimhappebakteritega.
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.