• 14.08.09, 12:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tokiolased valmistuvad halvimaks

Sel nädalal kolm maavärinat üle elanud tokiolased kardavad suurt maavärinat ja ostavad kokku esmaabikomplekte ja kuivtoitu, vahendab Bloomberg.
Jaapani suurima supermarketiketi Aeon pressiesindaja Satoshi Otsuka ütles, et esmaabikomplektide müük on kasvanud. Maxvalue Tokai Tokio edelaosa regioonijuht ütles, et kuivtoidu nõudlus on viiekordistunud.
Aeoni aktsia hind tõusis täna Tokio börsil 0,6 protsenti, 991 jeenile.
Alates 9. augustist on kimbutanud Tokiot kolm maavärinat. Kolm päeva tagasi toimunud võimsaim 6,5palline maavärin Richteri skaalal tappis ühe inimese, 125 said vigastada ja 5386 maja said kannatada.
Viimane suur maavärin, millist taas kardetakse, tappis 1923. aastal 142 000 inimest. Kuigi mõned seismoloogid on juba kaua prognoosinud, et linn võib taas hävitatud saada, on Jaapani Meteoroloogiaagentuuri erakordne istung jõudnud järeldusele, et 11. augusti maavärin ei kuuluta ette suurema tulekut.
„Paljud inimesed on selle pärast väga mures,“ ütles 25aastane kontoritöötaja Yumiko Tanaka, kes elab Yokohamas. „Vaatame maakaarte, et kuhu õnnetuse korral minna. Plaanime osta mõned katastroofi vastu kaitsmise raamatud.“ Ta lisas, et nad on soetanud mõningad varud hädaolukorraks ning plaanivad varusid täiendada, näiteks kergesti veetavate veepudelite näol.
Tokios elab koos eeslinnadega 27 miljonit inimest. Seismoloogid kardavad juba 1979. aastast, et Tokio lähistel võib toimuda 8palline maavärin. Keskmiselt toimub selline maavärin iga 118,8 aasta järel. 1854. aastal tabas Tokiot 8,4palline maavärin. Tõenäosus, et kolmekümne aasta jooksul tabab Tokiot 8palline maavärin, on 87 protsenti. 8palline maavärin oleks 178korda tugevam, kui kui kolm päeva tagasi toimunud 6,5palline.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele