Mind on kasvatatud nii, et iga kuu tuleb
kõigepealt ära maksta maksud ja seejärel pangale laenumakse, ütles Tartus
Draakoni hotelli, restorani ja kohvikut pidava ASi Tony omanik ja juhataja Riina
Veiram.
„Ma ei usu, et võlgades olevad toitlustusasutused saavad lihtsamalt läbi, kui nad makse ära ei maksa,“ rääkis Veiram. „Küllap meil ikka on riigistruktuure, kes sellistel firmadel silma peal hoiavad. Äris saab petta üks kord ja küll klient teeb lõpuks ise valiku.“
Veiram ütles, et kuigi neil käivet pole juurde tulnud, on nad ikkagi suutnud ots-otsaga välja tulla. „Oleme lihtsalt absoluutselt kõiki kulusid, sealhulgas ka juhtimiskulusid maha surunud,“ rääkis Veiram.
Veirami sõnul ei lähe toitlustusäris ja üldse majanduses enne midagi paremaks, kui „kõik korraga madalale pole istunud“. „See tähendab, et tuleb kulusid koomale tõmmata ja kõiki tooteid väga põhjalikult analüüsida,“ selgitas Veiram. „Ja muidugi: ärge prassige ega sõitke nii palju ringi! Mulle vahel tundub, et eeskätt just noored ettevõtjad sageli ei teadvusta ettevõtja rolli. Ja siis on mul neist kahju, et nad oma elu nii rumalasti on elanud.“
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.