• 31.08.09, 20:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Port Arturi juht stabiliseerumist ei usu

Pärnus asuva Port Arturi kaubanduskeskuse juht Romek Kosenkranius ei usu jaemüügi stabiliseerumist lähiajal, enim sõltub see tema sõnul makromajandusest.
"Kui tööpuuduse kasv jätkub, siis müük ei suurene," põhjendas ta. Kaupmehed ütlevad, et praegu ostetakse odavamaid asju, lisas Kosenkranius.
Kui Eestis kukkus kaupade jaemüük juulis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 16%, siis Port Artur tema sõnul suvel kurta ei saanud, vähemalt külastajate arvu silmas pidades. Avasime juunis ümberehituse, mis suurendas inimeste huvi, samuti oli külastajate seas palju välisturiste, rääkis ta. Juuniga võrreldes suurenes Port Arturi külastajate hulk juulis 20 protsenti. "Enamikul meie kaupmeestest oli juuli parem kui juuni," sõnas Kosenkranius.
Augusti teises pooles Port Arturi külastajate arv vähenes, kuid kuu lõpp tõi taas rohkem kliente, mida keskuse tegevjuht põhjendas kooliaasta algusega.
Positiivse nähtusena nimetas Kosenkranius kaubanduskeskuse vabadele üüripindadele esimeste huviliste tekkimist. Aasta alguses soovijaid ei olnud, ent nüüd tuntakse taas huvi üüripinna vastu – ei tea, kas inimesed hakkavad ise ettevõtjaiks või on tegu vaikse laienemisega, rääkis ta.
Küll arvas ta, et järgmise aasta kevade jaemüük on juba parem, kui oli kevadel 2009. "Olin just Prantsusmaal, mingeid masu märke polnud seal küll märgata, kaubandust laiendatakse," rääkis Kosenkranius. Sissetulekud on seal muidugi kõrgemad ja laenukoormuse suhe sissetulekusse madalam, mis lubab rasked ajad valutumalt üle elada, lisas ta.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele