“ Eesti Parim Toiduaine 2010” konkursi alagruppide võitjate hulgas on Fazeri südamesai, Harmony südamejuust ja toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria.
2010 aasta „Eesti Parima Toiduaine“ konkursil selgitati 23. -24. märtsil läbi viidud hindamistel välja tootekategooriate võitjad.
Professionaalide žürii otsused on järgmised:
Eesti Parim Pagari- ja kondiitritoode: Fazer südamesai seemnetega (Fazer Eesti AS)
Eesti Parim Lihatoode: - Toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria. (Rakvere Lihakombinaat AS)
2.koht- - mustika grill-ribi (Rakvere Lihakombinaat AS)
3.koht- - Rannarootsi õllesnäkk peekonist (Maag Lihatööstus AS)
Lihatoodete kategoorias oli konkurents kõige suurem, kokku 27 uudistoodet.
Eesti Parim Kaste: - Felix Sinepi ja mee kaste (AS Põltsamaa Felix)
Eesti Parim Piimatoode: - Harmony südamejuust (Piimandusühistu E-Piim)
2.koht- - Hellus koorejäätis maasikatäidisega ja šokolaadimaitselise glasuuriga (Premia Tallinna Külmhoone AS)
3.koht- - FARMI toorjuustud ( Maag Piimatööstus AS)
Piimatoodete kategoorias konkureeris 20 uudistoodet.
Eesti Parim Köögiviljatoode: Küüslaugukurk (AS Salvest)
Eesti Parim Valmistoode: - Pannkookide tooteseeria (Saarioinen Eesti OÜ)
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.