Naturaalse tooraine kasutamine oma toodetes annab Kalevile konkurentsieelise nii Soome kui ka Venemaa turul, sõnas Eesti toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Täna teatas Kalev Chocolate Factory uus tegevdirektor Kaido Kaare, et tahavad maiustuste käivet suurendada Soomes ja Venemaal.
„Mul on hea meel, et Kalev saab uue tuule tiibadesse. Kalev on kogu aeg tubli olnud, aga omanike vahetustega on Kalevi potentsiaal kindlasti suurem. Ma eeldan, et emaettevõttest tuleb tuge juurde,“ sõnas Potisepp.
Potisepa sõnul suureneb Soomes samuti mahe-ja ökotoodete müük. „Usun, et Kalev loob (naturaalsete rasvade kasutuselevõtuga – toim) väga konkurentsieelise,“ sõnas Potisepp.
Potisepp aga nentis, et Venemaal ei olda transrasvade mõjust teadlikud ja isegi Eestis ei tunta seda teemat veel piisavalt hästi. Samas ütles Potisepp, et vähemalt Eesti toidutöösturid püüavad oma tooteid tervislikumaks muuta.
Samas tõi Potisepp välja, et Eesti toiduained on konkurentsivõimelised igal pool eelkõige tänu väiksele E-ainete kogusele. „Käime ikka ringi ja vaatame, meil on väga hästi,“ sõnas Potisepp, kes oli äsja külastanud Pariisi toidumessi.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.