• 25.11.10, 16:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tallinna Kaubamaja kasum hüppas üles

Tallinna Kaubamaja kontsern teenis üheksa kuuga 144,7 miljonit krooni puhaskasumit, mullu samal ajal ulatus kahjum 23 miljoni kroonini. Ligemale kaks kolmandikku kontserni kasumist tõi Selveri kett.
Esimese üheksa kuuga suutis kontsern saavutada 144,7 miljoni krooni suuruse kasumi. Aruandeaasta II ja III kvartal olid kontsernile kasumlikud. III kvartalis ulatus kasum 73,2 miljoni kroonini. 2009. aasta esimese üheksa kuu kahjum oli 23,0 miljonit krooni, III kvartali kasum aasta tagasi oli 15,4 miljonit krooni.
„Oleme viimatise majanduskriisi edukalt selja taha jätnud. Hoolimata sellest, et kontserni käive on seoses Läti Selverite sulgemisega kokkuvõttes veidi vähenenud, suutsime tänavu juba teist kvartalit järjest kasumlikult tegutseda – kontsern on muutunud oluliselt efektiivsemaks ning opereerimiskulusid on suudetud märgatavalt kokku hoida,“ kommenteeris Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp.
Esimesel üheksal kuul suutis kontsern võrreldes eelmise aasta sama perioodiga parandada kasumit 167,8 miljoni krooni võrra ja seda eelkõige palga- ja opereerimiskulude kokkuhoiu ning parema varude juhtimisega.
2009. aastal läbi viidud põhivarade allahindlus langetas amortisatsioonikulusid, madalama EURIBORi taseme tõttu vähenesid ka finantskulud.
Kaubamaja kontserni 2010. aasta esimese üheksa kuu konsolideeritud auditeerimata müügitulu ulatus samas 4,6 miljardi kroonini, mis jääb 3,6%ga mullusest 4,8 miljardi kroonisest müügitulust maha.
Müük Eestis kasvas esimesel üheksal kuul 0,2% ning kolmandas kvartalis 4,0%. III kvartali müügitulu oli 1,6 miljardit krooni, olles seega eelmise aasta võrreldava perioodi müügitulust 0,4% kõrgem.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele