Saku Õlletehas alustab Eestis taas kääritatud meejoogi mõdu tootmist, lootes seda suveperioodil müüa pool miljonit liitrit.
Saku Õlletehase turundusdirektori Kadri Ärmi sõnul on mõdu vastus neile, kes ütlevad, et Eestis pole õllekultuuri. "Otse vastupidi – mõdu on tõestus sellest, et Eesti joogikultuuri ajalooline tarkus on säilinud," märkis ta.
Mõdu toodeti Sakus eelmise sajandi kahekümnendatel ja kolmekümnendatel aastatel. Uue mõdu tootmisel on kasutatud ajalooliselt säilinud andmeid.
Kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa sõnul on mõdu tuntud aegade algusest aga eriti populaarseks muutus jook keskajal, kus seda peeti õllest ja veinist paremaks ning seetõttu ülikute joogiks. "Kahjuks muutis mee kallis hind ülikute joogi nii elitaarseks, et odavamad joogid saavutasid suurema populaarsuse ja mõdu vajus mõnevõrra tahaplaanile," rääkis ta.
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.