• 30.11.11, 10:39
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ants Vasar: laristamist ei ole ega tule

Kuigi terve käesolev aasta on Viru Keskuse jaoks olnud väikese kasvuga, siis sellist laristamist nagu aastatel 2007 ja 2008 keskuse juhi Ants Vasara sõnul ei ole ega tule.
"Terve see aasta on meil stabiilse kasvuga läinud. Nii novembris kui detsembris ma usun jääb kasv 10-12% tasemele. Mis tarbijasse puutub, siis kriisi aeg on teda kõvasti kasvatanud. Sellist emotsionaalset ostmist või pigem raha laristamist nagu aastatel 2007 ja 2008 oli, sellesse ma ei usu, et  see niipea tagasi tuleb. Siis peab ikka väga pikalt ja väga hästi minema," lausus Ants Vasar ja lisas, et Viru Keskuse oktoobri kuu oli kaks korda suurema käibega kui möödunud aastal samal ajal.
Samas tõdes Vasar, et inimesed on palju kokkuhoidlikumad. "Inimene on oma käitumise pealt palju ratsionaalsem ja säästlikum praegu. Eks ka kaubandus on selles osas kaasa aidanud, pakkudes soodsat hinda," lisas Vasar.
Ka hinnatõus on tema sõnul olnud korralik, eriti toiduainetes. "Rõiva ja jalatsi poolest polegi nii suurt tõusu olnud, see oli see peaagu sügiseni eelmise aasta tasemel. Mõnes kuus isegi väikses minuses. Kuid kõige drastilisem hinnatõus oli muidugi ikkagi toiduainetes. Kui vaadata toidukettide käibeid, siis ega seal palju rohkem, kui see hinnatõus, kasvu ei ole ka. See tähendab sisuliselt seda, et inimene tarbib enamvähem samal tasemel nagu eelmisel aastal," märkis Vasar.
Statistikaamet teatas täna, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 5%. Kaupade jaemüügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük suurenes 2010. aasta oktoobriga võrreldes 8%.
 
 
 
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele