• 10.12.12, 11:22
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Briis arendab kalakauplustes sotsiaalprojekti

DGM Shipping lõi kalakaupluste võrgu "Briis", kus pakutakse elanikkonna vaesematel kihtidel soodustust.
Detsembri lõpuks kavatseb DGM Shipping avada neli kauplust Ida-Virumaal – Sillamäel, Kohtla-Järvel, Narval ja Ahtmel. Seda sellise arvestusega, et Tallinnas ja Harjumaal juba töötab üle tosina kaupluse „Briis“. Ettevõtte müügipunktide koguarv küünib kuueteistkümneni.
„Analüüsides turu olukorda, tulime järeldusele, et vaatamata küllalt kõrgele konkurentsitasemele on Eestis veel kohta spetsialiseerunud kalakaupluste ketile,“ räägib Briisi müügijuht Kaja Voolas. „Tänane tarbija ei ole adekvaatsete hindadega värske kala ja kalatoodete pakkumisega just ära hellitatud.“
„Paljudes meie kauplustes on see sotsiaalne projekt. Värske kilu ja räim, samuti odavad kalatooted on mõeldud ennekõike elanikkonna vaesemale kihile. Kuigi sortimendis on esindatud ka kallid punase kala liigid ning meie enda firma toodetud „Briisi“ anšoovised ja konservid,“ räägib Kaja Voolas.
Vaatamata sellele, et Eesti on mitmesaja-aastase kalapüügitraditsiooniga mereriik, on pakutava värske toodangu sortiment küllaltki piiratud. Kaja Voolase sõnul püüab Briis saada tõeliselt rahvuslikuks kaubamärgiks, pakkudes tarbijatele nii omatooteid kui värsket kala ja mereande oma partneritelt.
Alates 1994. aastast Maardus tegutsenud kalatöötlemisettevõte DGM Shipping toodab kaubamärgi Briis all anšooviseid oliiviõlis, balti vürtsikilu ja vürtsikilufileesid. 2011. aastal anti nimetatud toodetele märk „Tunnustatud Eesti Maitse“ ja samuti nimetus „Eesti Parim Kalatoode“. Hetkel läheb ekspordiks üle 70 protsendi toodangust. Peamised tarbimisturud on Venemaa, Ukraina ja Läti. Eestis on kaubamärgi Briis konservid esindatud kõigis poekettides.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele