• 08.04.13, 11:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

TNS Emor: toidukorv kallines märtsis 3,7%

2013. aasta märtsikuus oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 68,66 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,69 eurot (1%) vähem kui eelmine kuu ja 2,42 eurot (3,7%) rohkem kui märtsis 2012.
Võrreldes eelmise aasta märtsiga on toidukorvi valitud toodetest enim kallinenud köögi- ja puuviljad, näiteks lahtine kartul 42,2%, importõunad 17,1% ja pikk importkurk 12,1%. Oluliselt on kallinenud ka munad (21,2%) ning värske lõhe (16,6%). Lihatoodetest kallines kodune hakkliha 23,6% ja lahtised viinerid 13%. Võrreldes eelmise aastaga on hinnad langenud enim importtomatil 12,1%, odavnenud on ka naturaaljuust (4,9%), banaan (4,5%), suhkur (4,2%) ja langenud on ka 2,5% piima hind (2,2%).
TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi kuulub üle 50 nimetuse toiduaineid piima-, liha-, teravilja-, kalatoodete ning puu- ja köögiviljade kategooriast, lisaks kanamunad ja suhkur.
Toidukorvi koostamisel on lähtutud põhimõttest, et seal oleks esindatud põhilised tooterühmad sellise osakaaluga, nagu need on SA leibkonnauuringu andmetel tarbimises.

Seotud lood

Uudised
  • 08.03.13, 14:01
TNS Emor: toidukorv kallines aastaga 5,2%
Veebruarikuus oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 69,35 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,74 eurot (1,1%) enam kui eelmine kuu ja 3,74 eurot (5,2%) rohkem kui veebruaris 2012.
Uudised
  • 08.01.13, 16:37
Emor: Varssavis on kõige odavam toidukaup
TNS Emori Euroopa pealinnade hinnavaatluse põhjal saab kõige odavamalt toidukaupu osta Varssavist ja kõige kallimalt Kopenhaagenist ning Londonist. Tallinna hinnatase jääb vaadeldud pealinnade keskmise taseme lähedale.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele