Kuue kuu pärast peame olema valmis kasutama euroliigu ühtseid maksetingimusi. Osa tegeleb juba üleminekuga ja on teinud suuri väljaminekuid, teised plaanivad alustada sügisel.
Teemaga aktiivsemalt juba maikuus alustanud Elionil on üleminekuga seotud töödesse kaasatud pea 30 inimest. Ettevalmistustega seotud kulud ei ole ka väiksed. "Raha kulub ikka kümnetes tuhandetes," ütles Elioni arvelduse osakonna juhataja Jaan Saluste.
"Põhiraskus vajalike muudatuste tegemisel langeb muidugi raamatupidamistarkvara arendavale partnerettevõttele," ütles Saluste.
Kuid ettevõte siseselt puudutavad muudatused kümmet erinevat infosüsteemi ja nendevahelisi liidestusi. Vaja on kooskõlastada ka seotud juriidilised küsimused, aga ka koolitada teenindajaid. "Oluline on, et muudatusega oleks kursis kõik 1600 ettevõtte töötajat," selgitas Saluste.
"Kõige keerulisem oli vast analüüsifaasis kõikide seotud süsteemide väljaselgitamine," lisas ta, et ülemineku projekti ettevalmistamisega alustas Elion tegelikkuses maikuust veelgi varem. "Tegemist on ju pikalt ette teada olnud muudatusega ja arusaadav on, et kõikidesse süsteemidesse muudatuste tegemine võtab aega," rääkis Saluste.
Salva Kindlustus plaanib suuremate ettevalmistustöödega alustada septembrist. "Arvan, et asi on suhteliselt valutuks tehtud," leidis ettevõtte pearaamatupidaja Irja Elias. Firma siseselt on nad seni peamiselt tutvunud kõiksugu materjalidega ning arutlenud teenusepakkujatega maksefailide liikumist ja failiformaatide muutusi,.
Elias ütles, et tegemist on küll muutusega, kuid ta suhtub sellistesse uuendustesse rahulikult. "Töö etapid on ette näha. Ta lisas , et erinevate pankade koolitustel on käidud piisavalt. "Ma ei usu, et sealt mingeid suuri üllatusi tuleb. Reaalselt muidugi tuleb natuke pusimist igas osakonnas, aga ma tunnen, et küll me saame hakkama," oli ta optimistlik.
Pikemat lugu loe juba tänase Äripäeva paberlehest.
Autor: Ave Lepik, Inga Jakobson
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.