Eile selgusid tänavuse toiduainete hindamise lõplikud tulemused, mille kohaselt antakse Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärk 29 tootele.
Toodete hindamine toimus viies tootegrupis, kõige arvukamalt esitati hindamisele teraviljatooteid.
Esimest korda selgitasid hindamiskomisjonide liikmed erinevates kategooriates välja ka oma lemmiktooted. Lihatoodetest osutus ekspertide lemmikuks AS Linpeti veiseviiner, teraviljatoodetest tõsteti esile AS Tartu Mill kamajahu, pagaritoodetest meeldis hindajatele kõige rohkem AS Lõuna Pagarid krõmpsuv kukkel kanepiseemnetega ja piimatoodetest kiideti OÜ Saidafarmi kohupiimakreemi astelpajumoosiga. Hindajatel jätkus häid sõnu kõigi 29 märgi saanud toiduaine kohta.
Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärk antakse kõrge kvaliteediga toidutoodetele, mille valmistamiseks kasutatakse Eestist pärit põhitoorainet. „Hea meel on tõdeda, et seekordsele hindamisele esitati varasemast enam kodumaisest toorainest valmistatud lihatooteid. Samuti teeb rõõmu, et mitmed väiketootjad on hindamisele esitanud huvitavaid ja eristuvaid toidaineid,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.
TNS Emori poolt kevadel avaldatud uuringu kohaselt on pääsukesemärk Eesti kõige tuntum ja mõjukam toidumärgis. Pääsukesemärki teab teab 84% Eesti elanikest. Samuti on pääsukesemärgil Eestis kasutatavatest toidumärgistest kõige suurem mõju tarbijate ostuotsusele. 50% uuringus osalejatest kinnitas, et just see märk on oluline ostuotsuse tegemisel.
Autor: aripaev .ee, Kristi Malmberg
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.