• 06.08.14, 15:20
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Suri miljardärist Aldi kaasasutaja Karl Albrecht

“Saksa ärimees, Karl Albrecht, kellest sai peale Aldi säästupoodide keti kaasasutamist 1960ndel üks maailma rikkaimaid inimesi, suri 16.juulil 94-aastasena, “ vahendab Aldi pressiesindaja Sarah Twyman.
Bloombergi miljardäride indeksi andmetel oli Albrecht Saksamaa rikkuselt teine ning maailma edetabelis rikkuselt 35.  inimene. Tema varanduse väärtuseks hinnatakse 20,9 miljardit dollarit. Koos oma venna Theoga ehitas ta üles firma, millest sai 2013. aastal maailma suuruselt 11.  kaubandusettevõte, selgub uuringufirma Planet Retail andmetest.
“Ta uskus kindlalt, et igaühel peaks olema võimalik osta kõrgekvaliteetset toitu ja jooki võimalikult madala hinna eest,” märkis Twyman oma teates. “Ta pühendas oma elu selle uskumuse reaalsuseks muutmiseks,” lisas ta. 
 ‘‘Karl Albrecht eelistas vältida avalikkuse tähelepanu ning keeldus kõikidest talle omistatud austusavaldustest, viidadet, et ta saavutas edu tänu oma töötajatele,” märkis Twyman.
Vendade strateegia keskendus piiratud kaubandussortimendi müümisele, mis hoidis kauba tarnekulud madal ning samuti tehti ketile minimaalselt reklaami. Tulemuseks oli ostukogemus, kus ostjaid ei häiri erksalt valgustatud supermarketi ketid. Vastukaaluks maksavad ostjad tihti vähem, kui nad seda kuskil mujal teeksid.
“Olulune on hoida oma kurssi ning mitte kuskil järgi anda,” on üks Aldi Nordi nõukogu liikmetest,  Dieter Brandes öelnud.
“See on väga lihtne ostukogemus. Aldi süsteem töötab kindlasti edukalt veel vähemalt 10 aasat,” lisas ta.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele