Stockmanni müügigrupijuht Hille Nurme ütles, et toidu ostuprotsess on neil kõige kiirem ja paindlikum ning seal nad arvestavad kohaliku nõudlusega.
Stockmanni müügigrupijuht Hille Nurme rääkis, et Stockmanni kaubamajja ostetakse enamus rõivaid ja tarbekaupu läbi Soome asuva ostukontori. „Kohalikud sisseostjad on meil Tallinnas toidu, kosmeetika ja elektroonika alal,“ rääkis ta. Lisades, et nendel aladel on ka ostuprotsess kõige kiirem ja paindlikum, kus nad saavad arvestada just konkreetse turu nõudlusega.
Nurme ütles, et nende jaoks on väga tähtis toodete kvaliteet, tarnekindlus ja erilisus. Nad valmistavad omatoodangut gurmee ja liha/kala osakondade jaoks ning nendes osakondades moodustab omatoodete osakaal ligikaudu 75%.
Stockmannis kogutakse kõik saadetud pakkumised kokku ning üle nädala vaadatakse need läbi. Seejärel tehakse otsus ning teavitatakse sellest ka pakkujat. „Me ostame kaupu ligikaudu 400 ettevõtte käest,“ ütles Nurme. Lisades, et enamus firmade sortiment tuleb neile läbi hulgimüügifirmade.
„Meil on üks toidukaupade sisseostja, kellel on meeskonnas veel 8 erinevate ülesannetega assistenti,“ ütles Nurme.
Seotud lood
6. juunil algavad renoveerimistööd Stockmanni Tallinna kaubamaja 5. korrusel. Kontserni uut strateegiat järgides plaanitakse sinna mitmekülgset valikut restoranidest, kohvikutest ja iluteenustest. Ehitus hõlmab tervet viiendat korrust ja kõiki seal asuvaid rendipindu ning töödega on plaanis valmis saada 2016. aasta sügisel.
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.