ECR Community poolt koostatud uus VMI käsiraamat selgitab, kuidas on võimalik tagada kaupade hea
saadavus, hoides laovarud madalad. Lisaks VMI ehk tarnija juhitud kaubavaru meetodi põhimõtetele leiab
raamatust VMI rakendamise, kontrolli ja eesmärgistamise juhised. Palju on näiteid reaalselt toimivatest
lahendustest.
Juhendmaterjal pealkirjaga "Best practice in implementing VMI – a recommendation by the ECR Community” tutvustab tõhusal koostööl põhinevat tarnestrateegiat, mis tagab kaupade hea saadavuse suhteliselt madalate laovarude abil. Väljaanne koondab kaubandusvaldkonna tarneahela praktikute kogemused ning akadeemikute teadmised, täiendades neid 15 riigis läbi viidud uuringu tulemustega. Raamat käsitleb tarneahela võtmeküsimusi, sh VMI meetodi põhimõtteid ja korraldamist, VMI-ks sobivate toodete ning partnerite valikut, rakendamist, kontrolli, eesmärke ning IT-lahendusi. Käsiraamat kirjeldab uusimat VMI teooriat ja sisaldab praktilisi tööriistu ning näiteid, mis lihtsustavad tarneahelaekspertide jaoks meetodi rakendamist. Käsiraamat on kohustuslik kirjandus kõigile, kes on seotud tarneahelate toimimisega Euroopas.
Käsiraamatu koostamisel osalesid 15 ECR ja GS1 organisatsiooni liikmed koostöös dr Hele Hammeriga Tallinna Tehnikaülikoolist. Ainulaadset koostööprojekti koordineeris GS1 Šveitsi haru. “Tarneprotsesside hea tava on tõestatud vaid siis, kui need toimivad piiriüleselt,” selgitab ECR/GS1 Šveitsi asedirektor Valentin Wepfer. “VMI käsiraamat on esimene samm, ka edasine koostöö on vajalik.” ECR Community kaasesimees Declan Carolan lisab, et VMI käsiraamat on ECR Community (varem tuntud kui ECR Europe) esimene oluline väljaanne ning väärib igati oma positsiooni, sest võtab hästi kokku ECR Community eesmärgi ja olemuse – olla koostöö lipulaev.
Inglise keelse käsiraamatu saab tasuta alla laadida
SIIN. Seotud lood
Tarnija juhitav kaubavaru keerab tavapärase kaupade varustamise loogika kaubanduses pea peale, ütles TTÜ tarneahela õppetooli hoidja Hele Hammer.
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.