Veterinaar- ja Toiduametis loodi klientide esindajatest koosnev nõukoda, kes hakkab asutusele andma tagasisidet ja tegema ettepanekuid planeeritavate muudatuste ning osutatavate valdkondlike teenuste kohta. Nõukojas hakatakse arutama ja kujundama ühiseid seisukohti näiteks VTA töökorralduse ja teenuste arendamise osas.
- Veterinaa- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste Foto: Andras Kralla
„Veterinaar- ja Toiduameti pikaajalisem eesmärk on muutuda pelgalt kontrollijast teenuse- ja kliendikeskseks järelevalveasutuseks. Selle eesmärgi elluviimiseks olemegi otsustanud kokku kutsuda klientide esindajatest koosneva nõukoja. Oleme igal tasandil koostööks avatud. Peame oluliseks klientide ja huvipoolte võrdset ja lugupidavat kohtlemist ning võimaluste piires nende arvamustega arvestamist oma igapäevases töös,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste.
Nõuandva koja esimeheks valiti Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron. Aseesimeesteks valiti Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel Bulitko ning Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp. Nõuandev koda hakkab koos käima vähemalt kaks korda aastas, järgmine kohumine on plaanis selle aasta sügisel.
„Kuigi meie rollid on erinevad, töötame kõik ühise eesmärgi nimel, et toit meie toidulaual oleks tarbimisväärne ja ohutu. Selleks on oluline üksteisemõistmine ja kommunikatsioonkõigi huvipoolte vahel,“ ütles Saron.
Kliendinõukoda koosneb 15 koostööpartnerist, kelleks on:
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda Eesti Toiduainetööstuse LiitEesti Kaupmeeste LiitEesti Loomakaitse SeltsEesti Tõusigade AretusühistuEesti Tõuloomakasvatajate ÜhistuEesti KalaliitEesti Alkoholitootjate ja Maaletoojate LiitEesti Loomaarstide ÜhingEesti Väikeloomaarstide Selts Talupidajate KeskliitEesti Hotellide ja Restoranide LiitAS VireenEesti E-kaubanduse LiitEesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit
Liikmete nimekiri ei ole lõplik ning enne järgmist kokkusaamist võib nimekiri uute asutustega veel täieneda.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.