Idufirma loob poed, kus kliendid kunagi käima ei hakka
Eestis tegutseva ja laieneda plaaniva hämara poe Foodbit üks asutaja ja juht Alar Voogla selgitas hommikuprogrammis, kuidas uus formaat kaubandusturule sobitub.
Foodbiti taga on Gert-Kristjan Rungi, Kristi ja Alar Voogla. Foto: Maarit Eerme
Dark store ehk hämar või tume pood on uus formaat kaubanduses, kus kliendid tellivad tooted äpist või veebist ning kuller toimetab need loetud minutitega ostjani.
Tallinnasse on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Kaubandus.ee vestles Eesti esimese dark store kontseptsiooni maaletooja FoodBit eestvedajatega, mis endast kujutab nende toidupood ja millised on nende plaanid.
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.