Autor: Helen Külaots • 6. august 2024

E-Selverist saab tellida kauba koju ka riidest pandikotis

E-Selveri klientidel on tellimust tehes võimalus valida, kas ta soovib, et tema kaup pakitakse kilekotti, paberkotti, pappkasti või riidest rendikotti. Kuidas viimasel variandil läheb? Uurime!
e-Selverist saab kaubad koduuksele tellida Baun rendikotis
Foto: Emma Jõgiste

Juulis sai aasta sellest, mil e-Selverist saab tellida kaubad koduuksele Bauni rendikotis. OÜ Baun asutaja ja tegevjuht Ana Tilkson-Jaansalu ütleb, et inimesed on selle variandi üllatavalt hästi vastu võtnud: „Kui alles esimesi teste tegime, oli hirm, kas teenus ja selle hind on tarbijale vastuvõetavad. Õnneks need mured kinnitust ei leidnud.“

Baun on pandipõhine tagastatav riidest poekott. E-Selverist kaupa tellides või tavapoest ostes tuleb koti eest maksta pant, mille hiljem tagasi saab.

Väljakutse oli selles, kuidas Bauni kott kliendile nähtavaks teha

E-poest ostes pole kott esimene asi, mida valitakse – pigem satub see ostukorvi automaatse valikuna ja pikemalt mõtlemata. „Tihtipeale jääb riidest koti olemasolu tarbijale lihtsalt märkamata,“ kirjeldab Tilkson-Jaansalu.

Siiski on kottidel kujunenud välja oma kindel kasutajaskond: „Väga suur rõõm on näha, et lõviosa neist, kes täiesti algusest peale on Baun kotte katsetanud, tellivad neid jätkuvalt regulaarselt,“ kinnitab Tilkson-Jaansalu.

Baun koti äri kasvas Selveri toel

Koostöö Selveriga algas Baunil päris alguses, kui neil suurt midagi peale idee veel ette näidata ei olnud. „Ma olen siiani positiivselt üllatunud, et Selver meie mõtted ära kuulas ja ideega kaasa tuli – sellise suure ettevõtte tugi alles lapsekingades idee arendamisel on olnud väga suureks abiks,“ sõnab Tilkson-Jaansalu.

Selveri abiga sai Baun kohe alguses ehitada teenust nii, et see oleks kaupmehele hästi vastuvõetav. „Ei ole mõtet luua head teenust tarbija jaoks, kui see on samas kaupmehele ebamugav ja kulukas – ta ei võtaks seda kasutusele,“ arutleb Bauni asutaja.

Baun koti eest tuleb maksta 2,50 eurot panti
Foto: Emma Jõgiste

Nüüd saab Bauni kotte rentida ka füüsilisest poest

Üleminek füüsilistesse poodidesse on sujunud hästi. Bauni esindajaid valdas esialgu hirm, kas kotte üldse tähele pannakse. „Kui palju tarbijaid päriselt kassas järjekorras olles kükitavad ja valikuga lähemalt tutvust teevad?“ küsisid nad endilt. Ka see hirm ei osutunud tõeks ja seda suurest i tänu puldikassadele. „Seal on tarbijal oste alustades veidi vabam võtta hetk ja vaadata, mida talle pakutakse,“ kinnitab Tilkson-Jaansalu.

Bauni kotid pole bränditud

Ettevõtte esindaja sõnul on kõik poed, eesotsas Selveriga, võtnud kotid valikusse universaalsete kottidena, kus pole peal logosid ega muid brändiga seotud detaile. „Nii saame kasutada samu kotte erinevates poodides ehk maksimeerida iga koti kasutust. Siinkohal oleme Selverile väga tänulikud – kuna nemad olid esimesena sellise lähenemisega nõus, on ka teised poeketid ideega kaasa tulnud,“ võtab Tilkson-Jaansalu teema kokku.

E-Selveri juht Erki Koho lisab, et ühes kuus tehakse e-Selveris 200-250 ostu, mis pakitakse Baun kottidesse.„Kasutajaskond on pigem püsiv, lisandunud on ka mitmed erinevad ettevõtted, kes on lahenduse üle väga rõõmsad, sest enam pole kontori prügikastid täis kile- või paberkotte,“ sõnab Koho ja lisab, et ta ise kasutab Bauni kotte algusest saadik: „Ilmselt on inimestel veel psühholoogiline tõrge maksta koti eest üsna suur hind, kuid unustatakse ära, et 2,50 eurot saadakse alati tagasi.“

Mis Baunis erilist on?

Baun ei kogu Sul kapis tolmu vaid läheb pärast tagastamist uuele ringile, kasutades juba kord toodetud kotti maksimaalselt.Baun on tugev, pehme ja paindlik. Tugevad pakendite nurgad ei tee meie kotti katki ning sangad püsivad kindlalt koti küljes kinni. Ka mõnus vihmasabin ei tee meie kotile liiga.Baun on kasutatav kuni 200x ning mahutab 1,5x rohkem kaupa kui ühekordne kile- või paberkott.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700