Autor: Helen Külaots • 16. september 2024

E-Selver alustas äriklientide kampaaniaga

Selveri Köögi peolauatooted ning Selveri Pagarite kringlid, pitsad ja ampsud on kuni aasta lõpuni 15 protsenti soodsamad. Tegu on esimese niivõrd suure äriklientidele suunatud kampaaniaga. Loe lähemalt ja saad muuhulgas teada, mida ärikliendid enim Selverist tellivad.

Selveri ärikliendi müügijuht Kristel Kauts täpsustab, et nimetatud 15 protsendi soodustus kehtib lepingulistele äriklientidele – allahindlus on näha sisse logimisel ja ei laiene juba soodushinnaga toodetele.

Ärikliendid on Selveri jaoks oluline kliendisegment. „Seetõttu soovime sarnaselt eraklientidele teha ka neile häid pakkumisi, seda eriti nüüd, kui ees ootab jõuluperiood ning mitmed teised tähistamised,“ ütleb Kauts.

Selveril on enam kui 1000 äriklienti

Äriklientide seas on nii riigiasutusi, idufirmasid, lasteaedasid, vanglaid ja palju muid ettevõtteid. Kautsi sõnul hakkavad ettevõtted e-Selver ärikliendiks väga lihtsal põhjusel – kõik vajaliku saab kätte ühest kohast ning büroojuht ei pea ise mööda poode käima ja saab enda aega kokku hoida.

Ühe tellimusega on võimalik osta nii peolauatooted, piima ja kohvikoort, samuti kontoritarbeid, koristusvahendid ning muud vajalikku. „Viime kauba kohale üle-eestiliselt, isegi Vormsi saarele,“ kinnitab Kauts ja lisab, et Selveri ärikliendil on e-poes täpselt sama vaade, kaubavalik, allahindlused ja kõik muu, mis tavalisel Partnerkaardi kliendil.

Foto: MARIS TOMBA

Mida ärikliendid tellivad?

Kauts ütleb, et ärikliendid on väga erinevaid – mõned tellivad igal esmaspäeval piima, kohvi, mullivett, WC-paberit ja muud taolist. Samas on ka tootmisettevõtteid, kust tellitakse iga päev töötajatele lõunasööki. „Sellistele ettevõtetele on hästi oluline, et me toimetame kohale ka nädalavahetustel, sest tootmine on ju avatud iga päev,“ nendib Kauts. Idufirmad tellivad kastide kaupa energia- ja karastusjooke, batoone ja vitamiine.

Mõni äriklient aktiveerub vaid pühade ajal – näiteks detsembris tellitakse palju kommipakke. „On väga mugav, kui ei pea ise 500-le kommipakile järgi minema, vaid keegi toob need sulle kohale,“ ütleb Kauts.

Sünnipäevadeks ja tähtpäevadeks tellitakse peolauatooteid, kringleid, torte, puuviljakorve ja -vaagnaid. Nüüd tulebki aeg, kus tellitaksegi rohkem peolauatooteid, seetõttu Selver uue kampaaniaga ka alustas.

Äriklient saab teha ka eritellimusi. Kauts toonitab, et suuremate või eriliste soovide puhul tuleb sellest lihtsalt varakult teada anda. Ta toob näitena ettevõtte, kust telliti jõulude paiku sadu ühte sorti jõulukalendreid. Kuna kogused olid nii suured, tuli kaasata ostujuht ja hankija juurest lisatellimus teha. „Samuti on meilt tellitud 700 karpi popkorni – kuna anti piisava varuga ette teada, saime tellimuse täidetud,“ ütleb Kauts.

e-Selveri kõige müüdavam toode nii era- kui ka äriklientide vaates on Alma 1,5-liitrine piim, sealhulgas lausa pooled nendest piimadest ostavad ära just ärikliendid.

Mida ärikliendid kõige enam e-Selverist ostavad?

TOP 20:

Alma piim 2,5% 1,5 liitrit
Banaan
Tere latte piim 2,5%
Kalev 7 lemmikut kommisegu
Lavazza kohvioad Crema e Aroma
Partner Kinkekaart, 50 €
Viinamari hele seemneteta
Coca-Cola 6-pakk
Partner Kinkekaart, 30 €
Coca-Cola Zero 6-pakk
Õun Royal Gala
Apelsin Navel
Rakvere sea kaelakarbonaad
Alma piim 2,5% pure 1 liitrit
Premium pähklite segu
Selveri Köögi puuviljavaagen (ettetellimisel)
Luunja kurk
Pirn Conference
Alma piim 2,5% kiles, 1 liiter
Nektariin

Tööstus- ja esmatarbekaupade TOP 5:

Zewa tualettpaber Deluxe, 3-kihiline
HULGI tualettpaber Orchidea valge 3-kihiline, 2tk
Serla majapidamispaber XXL, 2-kihiline
Zewa salvrätikud karbis Deluxe Design, 3-kihiline
Finish nõudepesumasina tabletid Ultimate Lemon

Kuidas saada Selveri ärikliendiks?

Täida Selveri kodulehel vorm, seejärel toimub taustakontroll – kogu kliendiks saamise protsess võtab aega kõigest paar tundi. Tingimuseks on muidugi see, et ei tohi olla maksuvõlgasid ja ettevõte peab olema tegutsenud vähemalt aasta aega.

Selver sõlmib ainult krediidilepinguid. On valida, kas maksad pärast igat tellimust või kord nädalas. Samas teeb Selver ka erandeid näiteks riigiasutustele ja suurtele rahvusvahelistele firmadele, kellel on maksetähtaeg 21 päeva – nende süsteemid on teistsugused ja pole võimalik kord nädalas ülekandeid teha.

Äriklient võib olla ka nii, et ostad ainult tavapoest. Sel juhul tuvastab Selver ettevõtte poolt volitatud inimesi ID-kaardi järgi. Ütled kassas, et oled lepinguline äriklient ning sul on lubatud osta firma nimel – arve saabub hiljem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700