• ST
  • 21.10.24, 08:45

Delice tüürib Eesti parima juustuvalikuga poeks

Delice'i peakokk Dmitri Haljukov räägib uhkusega, et Solarise kaupluse juustuletis on üle 400 erineva juustu maailma igast nurgast. Loe, mida põnevat Delice’i juustuletist leiab ja mida peakokk soovitab proovida.
Delice'i peakokk Dmitri Haljukov
  • Delice'i peakokk Dmitri Haljukov Foto: Jürg Samel
Solarise Delice'i poe juustulett on tõeliselt pikk. "Täpsemalt öeldes on meil müügil 409 erinevat toodet," kinnitab Haljukov ja lisab, et see hõlmab väärtjuuste, mida on 74 erinevat sorti, lisaks määrdejuustud, lihtsamad juustud ja isegi veganjuustud.
Mida kindlasti proovida?
Tooted on pärit maailma eri otstest – Prantsusmaalt, Itaaliast, Šveitsist, Hispaaniast, Hollandist, Ühendkuningriigist ja mujalt. Peakoka sõnul on juustuleti kroonijuveeliks sinihallitusjuust Blue Stilton. “See on tõeline juustude kuningas, Ühendkuningriigi vaieldamatu number üks – ainult kindla regiooni kindlate lehmade piimast valminud toode,” räägib Haljukov.
Üks põnevamaid juuste väärtjuustu letis on musta sidruniga juust Hollandist, mis on saanud oma värvi lagritsast ja maitse värskest sidrunist. "Või näiteks kohviga maitsestatud Gouda juust, mis on nii jõuline, et soovitan seda isegi magustoidu asemel,” innustab peakokk proovima uusi maitseid.
Haljukov soovitab veel lahtist Comte juustu, mis on pärit Prantsusmaalt ja Šveitsist. “​​See on kõige parem söögi ja veini juust, sobib kõikide kartuli- ja pajaroogadega. Meie müüme seda lahtiselt, ei pea tervet juustukera ostma. Brie juust trühvliga sobib aga hästi sügisesse. Kui soovid väga ägedat pitsat valmistada, siis lisa kindlasti natuke seda juustu, kohe tekib sügise tunne,” jagab ta väärt nõuandeid.
Kaupluse juustuletist leiab ka tooted, mida tavaliselt restoranides pakutakse – näiteks Brillat-Savarin, Normandiast pärit Prantsuse juust. “Samuti on esindatud kõik klassikalised Itaalia juustud: Pecorino, Toma Piemontese, Provolone, Grana Padano, Parmigiano-Reggiano ehk parmesan ja mozzarella. Tegemist on hea kvaliteedi ja keskmiselt hea hinnaga juustudega,” tutvustab Haljukov.
Delice'i on võtnud suuna pakkuda suurt valikut, aga ka väga head teenindust. "Pakendame juustu nii, et klient ei peaks ootama. Lõikame ka juustud lahti, et neid oleks võimalik kohe salatile kaunistuseks asetada või veini kõrvale süüa," selgitab peakokk ja toob näite, et eriti uhke on Tête de Moine ehk Mungapea juust, millest valmistatakse kohapeal juusturoose.
Valikus ka kodumaised pärlid
Kuigi Delice'i lett pakub maailma paremikku, ei unustata ka kodumaist toodangut. "Toetame mõistagi ka Eestit ja meie tublisid väiketootjaid," kinnitab Haljukov. "Valikus on näiteks Uustla talu, Andri-Peedo talu, Metsavenna, Pajumäe, Andre Farmi, Saidafarmi, Nopri Talumeierei ja paljude teiste tootjate maitsvad juustud."
Eestlaste üks suur lemmik on kitsejuust. Haljukovi sõnul on neil seda valikus vähemal 15 erinevat sorti. “Ka esimene eestimaine Brõnsa on meie lettidele jõudnud, sellest saab valmistada gruusiapäraseid pirukaid.“ Delice'i peakoka enda lemmikjuust on Baskeriu juust – tegu on lambapiimast valmistatud Baskimaa juustuga.
Juustu kõrvale
Delice mõtleb ka sellele, mida juustu kõrvale pakkuda. "Valmistame ise käsitööna juustuküpsiseid," ütleb Haljukov ja lisab, et muuhulgas pakuvad nad juustu kõrvale sinepimett, trühvlimett, kastmeid, moose ja kõikvõimalikke marineeritud oliive. Õllesõpradele on valikus ka õllega maitsestatud ja veinsõpradele veiniga maitsestatud juustud.
Külluslikus juustuvalikus orienteerumiseks on peakokk letiteenindajate jaoks valmistanud spetsiaalse näidise. "Kui klient tunneb huvi, mida konkreetse juustuga teha või mida juustu kõrvale valida, siis tasub teenindajalt nõu küsida," julgustab ta ja ütleb lõpetuseks, et eestlased on suured juustusõbrad, meile meeldib avastada ja katsetada uusi maitseid.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.10.24, 09:50
Partner Kuukaardi makselahendused koguvad järjest suuremat populaarsust. Loe, mis need on!
Partnerkaardiga Selveris, Kaubamajas, Delice´is, I.L.U.-s ja L´Occitane kauplustes oste tehes tasub alati kaaluda, kas soovid maksta ostu eest kohe või hiljem. Muutes oma tavalise Partnerkaardi Partner Kuukaardiks, tasud ostude eest endale sobival ajal. TKM Grupi Partnerkaardi arendusjuht Rene Paats räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele