• ST
  • 25.02.25, 11:23

Selver laiendab heeringavalikut – uued maitsed kalaletis

"Heeringas on vääriline kala ja ühiskonna majanduse peegel – selle tarbimine kasvab just majanduse languse ajal," märgib Delice'i peakokk Dmitri Haljukov. Selver ja Delice on otsustanud sellele trendile vastata, uuendades täielikult oma lahtise kalaleti heeringavalikut.
Heeringa tarbimine kasvab majanduse languse ajal, ütles Delice peakokk Dmitri Haljukov
  • Heeringa tarbimine kasvab majanduse languse ajal, ütles Delice peakokk Dmitri Haljukov Foto: Jürg Samel
Kaubanduses on heeringaliste sortiment püsinud pikka aega muutumatuna, pakkudes vaid tavapäraseid 4-5 sorti kastmes heeringat.
"Tahtsime pakkuda midagi enamat, teistsuguseid maitseid," selgitab Selveri tootmisjuht Aimar Kann. "Meil on see eelis, et valmistame tooteid iga kaupluse kalaletis kohapeal väikeste kogustena. See võimaldab kasutada tooraineid, mis muidu pika säileaja tõttu oma maitseomadusi kaotaksid."
Atlandi heeringas uues kuues
Selveris on praegu müügil kuus omatoodangu heeringat, mis valmistatakse Atlandi ja Põhjamere kalast. Uutest maitsetest on ülekaalukalt populaarseim heeringafilee sidrunimarinaadis, mida müüdi eelmisel aastal ligi 9000 kg.
Sellele järgneb Bismarcki heeringas üle 4500 kg müügiga. Valikus on veel saksapärane heeringasalat, suitsuheeringasalat, kadakaheeringas ja heeringafilee küüslaugu-piprakastmes.
Lisaks on kalalettides kohapeal valmistatud ka vürtsikilu, värskelt marineeritud räime ja heeringafileed mustsõstramarinaadis.
"Meie omatoodangu heeringad marinaadides on klientide poolt hästi vastu võetud," kinnitab Selveri ostujuht Liisi Leitsmann. Tema sõnul moodustavad heeringad märkimisväärse 7% kogu kalakategooria müügist.
"Täna otsib klient soodsamat hinda ja ostab vähem. Kõik kampaaniategevused on edukad tänu tarbimise muutumisele," lisab Leitsmann.
Märtsis laiendavad nii Selver kui ka Delice oma heeringavalikut
  • Märtsis laiendavad nii Selver kui ka Delice oma heeringavalikut Foto: Jürg Samel
Kvaliteet ja värskus esikohal
Omatoodangu heeringad on müügil kõikides Selverites, välja arvatud Selver ABC-des. "Kauplused valmistavad heeringaid pidevalt, 2-3 korda nädalas. Kvaliteeti tagame sellega, et ei tee suuri koguseid ette," selgitab Selveri tootmisjuht.
Väiksemates poodides on korraga müügil üks-kaks erinevat heeringatoodet, suurim valik on Järve Selveris, kus on enamasti saadaval viis erinevat sorti.
Mõnedel toodetel on tekkinud juba oma püsiklientuur. "Eriti palju küsitakse saksapärast heeringasalatit ja suitsuheeringa salatit, mis erineb teistest tänu külmsuitsutatud heeringafilee kasutamisele," märgib Kann.
Traditsioonist innovatsioonini
"Heeringas on osa meie DNA-st ja meie kultuuripärand. See ei kao kuhugi," kinnitab Haljukov. Traditsiooniliselt süüakse heeringat leiva või kartuliga, kuid hästi sobivad juurde ka roheline sibul, till, kodujuust, hapukurk, või ja munad.
Samas on Haljukov Saksamaal kogenud ka innovaatilisemat lähenemist: "Olen söönud Matjes Baby heeringa hot-dogi sinepi ja värskelt marineeritud kurgiga. Selline prantsusepärane heeringa hot-dog ja kõrvale vahutav humalajook kevadise esimese sooja päikesega – täitsa huvitav kombinatsioon."
Märtsis laiendavad nii Selver kui ka Delice oma heeringavalikut veelgi – Selver toob turule uue sinepiheeringa retsepti, mis erineb oluliselt suurtootjate analoogidest, ning Delice'is saab proovida kevadist heeringat.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 17.01.25, 13:47
Selver täiendas kodukaupade valikut luksusliku Maku Elements sarjaga ja Marimekko disainiga
Selver laiendas oma premium-segmendi kodukaupade valikut, tuues Eesti turule eksklusiivse Maku Elements köögitarvikute sarja ning lisades valikusse ka Soome disainiikooniks kujunenud Marimekko tooted.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele