• 03.07.14, 10:36
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toidutööstused toovad laulupeole Eesti toidu paremiku

Täna avatakse Tallinna Lauluväljakul Eesti toidu väljak, kus toidutootjad panevad välja Eesti toidu parimad palad. Esindatud on nii toidutööstused, piirkondlikud tootjad kui ka Eesti tippkokad.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul pakuvad Eesti toiduainetööstused esmakordselt püstitatud Eesti toidu väljakul piima-, liha-, köögiviljatooteid, jäätist, jooke ja palju muud head ja paremat.
„Laulurahvas saab Eesti toidu väljakul mekkida näiteks tänavuse Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoodet – Farmi Kreeka jogurtit. Kuid telgis pakuvad nii soodsa hinnaga ostmiseks kui degusteerimiseks oma hitt-tooteid teisedki Eesti toidutootjad – Salvest, Valio, Atria, Tartu Mill, Premia, Pagaripoisid, Saare Food, Food Trade ja Auxner,“ loetles Toiduliidu juht toidutööstuste telgis osalevaid tootjaid.
Eesti toidu väljakul on püstitatud lisaks Eesti toiduainetööstuste telgile ka Eesti tippkokkade telk ja kohaliku toidu tootjate telk, mis tutvustavad huvilistele Eesti erinevate piirkondade maitseid. Eesti toidu väljakul pakutavaga tulevad laupäeval ja pühapäeval tutvuma ka mitmed välisajakirjanike delegatsioonid. 
„Põllumajandusministeeriumi initsiatiiv tutvustada kohalikele ja välismaalastele Eesti toitu tema headuses sellisel Eesti rahvast ühendaval suurpeol nagu Laulupidu on igati kiiduväärt – see on kahtlemata väga suur väljakutse kõigile, kes telgis Eesti toitu esitlevad,“ tõdes Potisepp. Ta lisas, et välismaalaste jaoks on meie maitsev toit kahtlemata eksootiline.
Eesti toidu väljak püstitatakse Lauluväljakule Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel koostöös  Eesti Toiduainetööstuse Liidu, piirkondlike toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Eesti Aiandusliiduga.

Seotud lood

Uudised
  • 04.07.14, 13:48
Tallinnas avati Eesti Toidu väljak
Täna avati pidulikult Tallinna Lauluväljakul tänavuse laulu-ja tantsupoe "Aja puudutus. Puudutuse aeg" raames loodud Eesti Toidu väljak.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 12:04
Selveri Köök annab nõu: mida panna jõululauale!
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele