Täna avati pidulikult Tallinna Lauluväljakul tänavuse laulu-ja tantsupoe "Aja puudutus. Puudutuse aeg" raames loodud Eesti Toidu väljak.
Esmakordselt laulupidude ajaloos toovad Eesti toidu tegijad ühiselt peole meie köögi parimad palad. „Eesti toidu toorained on sageli väga lihtsad ja neid tunti juba enne esimest laulupidugi 145 aastat tagasi. Toiduväljakul näeb ja saab maitsta meie kööki kogu selle rikkuses – lihtsast karaskist tänapäeva tippkokkade teosteni,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar.
Ta lisas, et peame eesti toitu kui kultuuri ja järjepidevuse kandjat ise kõrgelt hindama. „Sellest on kantud ka Eesti toidutegijate - põllumeestest kuni tippkokkadeni – ühine tulek eesti rahva kõige olulisemale sündmusele“.
Põllumajandusministeerium korraldab Eesti toidu väljakut koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning kaheksa Eesti toidusektori organisatsiooniga (Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Aiandusliit, MTÜ Saaremaa Turundusühing, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Viru Toit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti).
Eesti Toidu telgi avamine
28 fotot
- Eesti Toidu telgi avamine Foto: Maarit Eerme
Seotud lood
Täna avatakse Tallinna Lauluväljakul Eesti toidu väljak, kus toidutootjad panevad välja Eesti toidu parimad palad. Esindatud on nii toidutööstused, piirkondlikud tootjad kui ka Eesti tippkokad.
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.