Eesti suurimate tööandjate esikümnesse kuuluva Maxima jaeketi personalijuhtimist arendab edasi varasem Haridus- ja Teadusministeeriumi personaliosakonna juhataja Kristiina Kangur.
- Maxima Eesti personalidirektor Kristiina Kangur Foto: Maxima Eesti
Eestis 12 aastat tegutsenud jaeketi meeskonnas töötab praegu ligi 4400 inimest kõikjalt Eestist ning ka lähiriikidest Lätist ja Leedust. “Ainuüksi ülesanne tagada igaühele neist väärikad töötingimused on juba väga vastutusrikas, ent lisaks sellele oleme otsinud võimalusi, kuidas hoolida oma töötajate ja nende perede heaolu eest ka laiemalt. Meie tänane väljakutse on olla iga töötaja jaoks väärikas partner professionaalses eneseteostuses ja kindel tugi tema perele,“ rõhutas Maxima Eesti tegevdirektor Vygintas Šapokas.
Eelnenud nelja aasta jooksul Haridus- ja Teadusministeeriumi personaliosakonda juhtinud Kristiina Kanguri soov on kujundada Maxima Eesti veelgi enam oma töötajatest hoolivaks tööandjaks. "Aitan meeleldi kaasa sellele, et ühes Eesti juhtivas jaeketis on väga hea töötada – nautida tööd ja pühenduda, teostada ja arendada ennast, suhtuda uhkuse ja kindlustundega nii iseendasse kui oma meeskonda. Vaid nii sünnivad edasiviivad ideed ja teotahe, mis muudavad meie ettevõtet väärikamaks nii töötajate kui ka ostjate silmis," rõhutas Maxima Eesti personalidirektor. "Viimastel aastatel on Maxima olnud ainsaks jaeketiks eestimaalaste lemmikbrändide esikümnes. Meie kindel soov on jõuda tippu ka vastutustundlike tööandjate hulgas.“
Kristiina Kangur on õppinud Tartu Ülikoolis sotsiaalpedagoogikat. Tööd personalivaldkonnas alustas ta BIGANKis ning viimased neli aastat töötas Haridus- ja Teadusministeeriumi personaliosakonna juhatajana. Personalijuhtimise alaste teadmiste ja oskuste täiendamise kõrval on ta arendanud ennast ka coachina.
Eestis tegutseb 75 Maxima Eesti jaeketi koosseisu kuuluvat kauplust, millest 53 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja 2 Maxima XXX hüpermarketid ning üks e-toidupood. Igapäevaselt teenindavad Maxima kauplused keskmiselt 160 000 inimest. Jaeketi koosseisu kuuluvad samuti kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus.
Seotud lood
Selveri müügid kinnitavad, et jõulude ajal eelistatakse traditsioonilisi maitseid, kuid alati on ruumi innovatsioonile. Seetõttu tuleb Selveri Köök igal aastal välja uute ja eriliste jõulutoodetega. Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips räägib lähemalt.