Maxima lahtise liha-ja kala letid ning kulinaarialetid on kõik kaetud ning sellega on toit juhusliku nakkuse eest kaitstud. „Maxima teeb kõik, mis võimalik, et kaitsta nii kliente kui ka töötajaid ning pakkuda turvalist kauplemiskeskkonda nii klientidele kui ka töötajatele,“ rõhutas turvalisuse tähtsust Volkas.
VTA soovitused toidukäitlejatele seoses koroonaviirusega
- võtta kasutusele meetmed, et vähendada tarbijate kontakti lahtise valmistoiduga, näiteks:
- korraldada ringi valmistoidu iseteeninduslettide kasutus, võimalusel lahtist valmistoitu müügikohas tarbija jaoks ette pakendada;
- hoida tarbijale kättesaadav lahtine valmistoit kaetuna, näiteks saiaksed, vorstid, kommid, küpsised jms;
- vältida toidu degusteerimisi müügikohtades ja teistes rahvarohketes kohtades;
- hoida toitlustusasutustes söögiriistade toiduga kokkupuutuvad osad viisil, mis aitab vältida nende võimalikku kontakti viiruskandjatega;
- puhastada ja desinfitseerida toiduga kokku puutuvaid pindu (sh müügilette, tarbijale mõeldud toidu tõstmise kulpe, tange jms) tavapärasest sagedasemalt;
- pöörata tavapärasest enam tähelepanu iseteeninduspultide ja -kassade, ostukärude ja -korvide, kaalude jms puhastamisele.
Loe pikemalt toidukäitlejatele antavaid juhiseid
siit.