Lunden Food OÜ arendusdirektor Vambola Moorese sõnul võeti alguses turule jõudmiseks suuri riske, kuid tänu sellele äratati tähelepanu ning asi viis selleni, et kliendid ehk jaeketid hakkasid juba ise nende ukse peale koputama.
- Lunden Food OÜ tootmine Loo alevikus. Foto: Eiko Kink
Suurimad kategooriad, mida Lunden Food eksporditurul müüb, on erinevat tüüpi võileivad ja pitsa, mis jõudis turule paar aastat tagasi. “Meie stardipakett oli siis emaettevõte Soomes, kuid alguses suhtuti meisse skeptiliselt. Soomlastele on oma turul valmistatu väga oluline. See on ka eestlaste jaoks tähtis, kuid oleme veel kaugel sellest, mis Soome turul selles osas toimub. Kindlad polnud me milleski, saime selgeks, et kui hästi me soome keelt ka ei räägiks, on meil ikkagi vaja kohalikku müügimeest. Nii saigi palgatud tore müügimees Pepe, kes oli pea 10 aastat meiega. Tõime ta ka tehasesse, et näidata talle, milleks võimelised oleme ja mida teha suudame," sõnas ta, lisades, et esimese sammuna hakati valmistama võileibu 26 Soome kauplusesse, millest 20 tükki olid Helsingis.
Seotud lood
24.-25. märtsil toimusid „Eesti Parima Toiduaine“ konkursi komisjoni hindamised ning 2022. aasta parimad toiduained on selgunud. Hõbemärke jagati kokku kümnes kategoorias, järgmisel nädalal toimub ka Eesti Parima Toiduaine konkursi piirkondlike väiketoodete hindamine ning kuldmärkide jagamine.
Ärijuhtimissüsteemid (ERP, ettevõtte ressursside planeerimine) on viimastel aastatel oluliselt muutunud. Muutuste peamine suund on see, et ettevõtete individuaalselt kohandatud süsteemid asendatakse üha enam pilvepõhiste ERP-lahendustega.