Atria lihatööstuse juht: suurima konkurendi tulemused on olnud katastroofilised
Lihatöösturid seisavad silmitsi massilise liha hinnatõusuga, kuid Atria Eesti juhatuse liikme Olle Hormi sõnul suutsid nad esimeses kvartalis siiski plussi jääda. Suurimal konkurendil on aga Hormi sõnul seis hapum.
Atria Eesti juht Olle Horm tõdes hommikuprogrammis, et raske on kõigil lihatööstustel. Foto: Liis Treimann
“Meie kõige suurem konkurent (HKScan – toim) on hetkel müügitehingu ootuses, kas konkurentsiamet annab loa müügiks. Nende majandustulemused on olnud viimastel kvartalitel täiesti katastrofaalselt halvad,” rääkis Horm Äripäeva raadio hommikuprogrammis. “Ega see kahjum ilma põhjuseta tule, raske on kõigil,” lisas ta.
Iga jaeketis müügil olev toode on valitud lähtuvalt tarbijatest ehk sellel on mingi eesmärk või lisandväärtus, mille tõttu kliendid võiksid tahta seda osta. Seetõttu peaks ka tootja, kes tahab pääseda mõne valitud kaupluse või kogu jaeketi sortimenti, mõtlema oma pakkumise läbi lähtuvalt tarbijatest, soovitab Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru.
Tänavusel grillhooajal mõjutab inimeste eelistusi kõige rohkem toodete hind. Seetõttu võib suveks ennustada suurt müügiedu grill- ja toorvorstidele ning linnulihast valmistatud toodetele, tõdes Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Ostlemise ja ostukogemuse tulevik pakub palju põnevust, jagab kodumaise tarkvaraarendusettevõtte Datanor tegevjuht Indrek Ott ja kirjeldab, milleks valmis olla.
147 akadeemilist tundi, millest 16 akadeemilist tundi toimub klassiruumis ning 131 akadeemilist tundi toimub 2 kuu jooksul iseseisva- ja mentorõppena (sh iseseisev õpe 121 ak h ja 10 ak h) koolitajaga koos mentorõpe.