• 02.04.24, 16:00

Pärnu resto peremees: kaugelt tulnud kliendid on nõus rohkem maksma

Tajun, et hinda ei ole enam võimalik tõsta, pihtis Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol Äripäeva raadiosaates „Turismitund“.
Vasakult - kahekordse Michelini tunnustuse pälvinud Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol ja White Guide’i restoranigiidis mainitud Villa Wesseti peremees Mart Kukk
  • Vasakult - kahekordse Michelini tunnustuse pälvinud Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol ja White Guide’i restoranigiidis mainitud Villa Wesseti peremees Mart Kukk Foto: Äripäev
Kui tõsta hinda, kaoks restoranil üks kliendigrupp sootuks ära, millest oleks Lahepere Villa perenaise Helen Vihtoli sõnul ääretult kahju. „Meil on kodurestoran ja me tahame oma koju neid inimesi, kellega on ühine vaib. Ja ma ei ole huvitatud ainult nendest inimestest, kellel rahakott on piiritu,“ rääkis Vihtol.
Pärnus tegutseva Villa Wesseti peremehe Mart Kuke sõnul on hinnalagi aga restorani tavasaalis ja peakoka saalis erinev. „Ma näen, et tavasaalis on hinnalagi käes, aga peakoka saali puhul jääb silma, et enamik kliente ei ole Pärnust ning nemad pole nii hinnatundlikud,“ rääkis Kukk. Ta lisas, et restorani tullakse ka eraldi kaugemalt sööma, mistõttu kaugemalt saabunud kliendid maksavad ka kallimat hinda. Seetõttu planeerib Kukk peakoka saalis lähiajal hindu ülespoole korrigeerida.

Edukas ettevõtja ei maksa ümbrikupalka

Pärnus on suvel ka ümbrikupalkade maksmine probleemiks. “See lööb äriloogikale käärid sisse,” nentis Kukk. “Tulebki suvel konkurent kõrvale, kes maksab palga sulas. Inimene läheb teise ettevõttesse üle ja ei mõtle samas nii pika perspektiivi peale,” lisas ta ja tunnistas, et tema ümbrikupalka ei maksa ning tegelikult ei suudakski. “Ma tahan öösel rahulikult magada,” ütles Villa Wesseti peremees. “Kui sa ei suuda oma ettevõtet ülal pidada ehk pead ikkagi ümbrikupalka maksma, siis minu meelest pead mingi muu eriala valima. See ei ole edukas ettevõte minu arust.”
Michelini tunnustusega restorani omanik keeldub hinnatõusust: "Ma ei huvitu ainult neist, kel rahakott piiritu"
00:00

Seotud lood

Uudised
  • 14.03.24, 16:30
Hesburger: viimati tõstsime hindu poolteist aastat tagasi
Hesburger hindu ei tõsta, konkurente ja kriisi ei karda ning õitseb masust hoolimata. Omanikel ongi põhjust rahuloluks - 2023. aastal tõusis Hesburgeri müük kõigis kolmes Balti riigis. Hesburgeri arendusplaane avas ettevõtte arendus- ja turundusdirektor Ieva Salmela.
Uudised
  • 04.03.24, 15:02
Muutus restoraniäris: varem pidi kokkasid üle ostma, nüüd on valikuid mitu
Pealinna restoraniomanikel on varasemast lihtsam kokkasid leida: kui enne pidi kokkasid ja pagareid konkurentide juurest suurema rahaga üle ostma, siis nüüd saab mitme inimese vahel valida.
  • ST
Sisuturundus
  • 14.11.24, 18:32
Jaekaubanduse järgmine arenguhüpe ‒ tulevik on kassavabade poodide päralt
Ostlemise ja ostukogemuse tulevik pakub palju põnevust, jagab kodumaise tarkvaraarendusettevõtte Datanor tegevjuht Indrek Ott ja kirjeldab, milleks valmis olla.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele