8.septembril toimus Eesti toidu visioonikonverents, kus räägiti tuleviku toidu tootmisest ja tarbimisest. Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleri Siim Tiidemanni sõnul peaks toodete hind olema balansis ning head toitu peaksid saama osta kõik.
- Mida me siis tulevikus sööme? Foto: Eiko Kink
Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleri Siim Tiidemanni sõnul peaks toodete hind olema balansis. Kui toode kannab märgistust keskkonnasõbralik, siis ei tähenda see seda, et kõik on valmis seda ostma kahekordse või kolmekordse hinnaga. Tiidemanni sõnul võib see kehtida luksuskaupade puhul, kuid tavatootmises see nii ei sünni. "See jõukam segment inimesi, kes on keskkonnasõbralikku toitu ostma kõrgema hinnaga on suhteliselt piiratud," ütles ta. Samuti tõi ta välja, et Eesti toitu toodetakse väga keskkonnasõbralikult ning jutud sellest, et antibiootikume kasutatakse väga palju, ei vasta tõele. “Globaalsel tasemel on Eesti toit küllaltki puhas,” ütles ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Coca-Cola HBC Eesti AS tegevus lõi Eesti riigi majandusele 2023. aastal ligikaudu 25 miljonit eurot lisandväärtust, selgub ettevõtte hiljutisest
jätkusuutlikkuse aruandest.