Roosiku šokolaad valiti Dubais Gulfood Innovation Awards finalistide hulka
13.-17.veebruaril toimub Dubais rahvusvaheline toidusektori mess Gulfood. Eesti šokolaaditootja Roosiku orgaaniline tooršokolaad on valitud messil välja antava Innovation Awards 2022 finalistide sekka.
„Meie laste lemmik on see šokolaad juba ammu, aga sellegipoolest on meeldiv üllatus, kui rahvusvahelisel tasandil tunnustust leiab,“ rõõmustab Roosiku partner Reet Kasekamp tagasihoidlikult. Põnev on Eestis toodetava Roosiku mustikatooršokolaadi juures tõik, et see sisaldab mustikaid rohkem, kui šokolaad ise kaalub.
Roosiku šokolaadi looja Aivo Alev rõhutab seda, et jaapanlastel pole kunagi ükski asi lõplikult valmis. “Nad tahavad toodet pidevalt paremaks muuta. Sa ei saa minna Jaapani turule nii, et sul on nüüd kohe valmis toode olemas. Sellega tuleb kindlasti arvestada, kui on plaan Jaapani turule liikuda,” ütleb ta.
19. mail algas Jaapanis, mainekas JR Nagoya Takashimaya kaubamajas jätkusuutliku elustiili ürituste nädal: yasashii kurashi, kus on esmakordselt esindatud ka kolm Eesti mahe- ja looduskosmeetika tootjat- Luuv, Aesti ja Hoia HomeSpa. Jaapani turule jõuab kokku 27 Eesti mahetoodet.