Toitlustus- ja majutussektor sai koroonapandeemia ajal kõige enam pihta ning ettevõtete käibed langesid drastiliselt. Kui teistel läheb hästi, siis see sektor peab tegutsema jätkuvate piirangutega. Vaatamata olukorrale ollakse ikka positiivsed ning tulevikku nähakse helgena.
- Majutussektoris leiab juba ka positiivseid uudiseid – Haapsalus avasid näiteks Veiko ja Daire Kaup uue hotelli, mis on spetsialiseerunud peamiselt
meeskonnaüritustele. “2020. aasta kevadel jäi plaan küll seisma, kuid mõtlesin, et ega see olukord elu lõpuni kesta. Samal suvel hakkasimegi
edasi ehitama,” ütles Daire Äripäevale. Foto: Andras Kralla
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla sõnul on HoReCa sektoril jätkuvalt väga keerulised ajad. “Me ei saa üle faktist, et kuigi majandusel tervikuna läheb hästi, siis meie valdkond on olnud juba kaks aastat kriisis. Mõnevõrra on abiks olnud valitsuse kriisipaketid, aga need summad ei ole olnud sellised, mis kaotused kompenseerivad.”
Seotud lood
Ärijuhtimissüsteemid (ERP, ettevõtte ressursside planeerimine) on viimastel aastatel oluliselt muutunud. Muutuste peamine suund on see, et ettevõtete individuaalselt kohandatud süsteemid asendatakse üha enam pilvepõhiste ERP-lahendustega.