Tootjad on juba tõestanud, et suhkrumaks ei toimiks
Tootjad juba ongi aastate jooksul suhkrusisaldust jookides vähendanud, tulemused ongi tõestuseks, et suhkrumaksul poleks mõtet, ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp Foto: Raul Mee
Toidu- ja joogitööstused on viimase kaheksa aasta jooksul vähendanud jookide suhkrusisaldust 10-50% sõltuvalt kategooriast. Selline muster algas, kui 2019. aastal sõlmiti hea tahte lepe, millega ettevõtted ise, seaduseloojatest eraldiseisvalt otsustasid keskenduda jätkusuutlikkusele ja rahva tervisele.
Jaekaubanduses ei võistle omavahel ainult hinnad ja tooted – üha olulisemaks muutub võitlus kliendi tähelepanu eest. Ajal, mil ostjad otsivad ja eelistavad positiivseid elamusi pakkuvat ostukeskkonda, on digitaalsed lahendused kaupluste uueks standardiks. Küsimus pole enam selles, kas digitaliseerida, vaid kuidas teha seda nii, et investeering end võimalikult kiiresti ära tasuks.
147 akadeemilist tundi, millest 16 akadeemilist tundi toimub klassiruumis ning 131 akadeemilist tundi toimub 2 kuu jooksul iseseisva- ja mentorõppena (sh iseseisev õpe 121 ak h ja 10 ak h) koolitajaga koos mentorõpe.