Valgamaa Lüllemäe külas tegutsev restoran Kolm Sõsarat sai esmakordselt Michelini tunnustuse jätkusuutlikkuse eest. Restorani pidavad kolm õde tõdesid, et kuna nende juurde metsade vahele juhuslikult ei satuta, tuleb klientide meelitamiseks vaeva näha.
- Kerti ja Kadri Visseli ning Triin Rätsepa Lüllemäe restoran Kolm Sõsarat sai Michelini tunnustuse vääriliseks. Foto: Rauno Liivand
“Ma ütleks, et ühelt poolt on meie restoran majandusteooriate järgi täiesti võimatu ettevõtmine. Asudes tõesti kõigist keskustest väga kaugel, 200 elanikuga piirkonnas ja soovides end iseendale luua töökoht, selleks on ikkagi päris palju külalisi vaja,” rääkis rohelise tärni saanud restorani üks pidajatest Kerti Vissel.
Seotud lood
Maailma kuulsaim restoranigiid Michelin valis Eesti toidukohtade seast taas välja parimad, keda premeeritakse ihaldusväärsete tärnidega. Sel aastal soovitas Michelin Guide Estonia nelja uut kohalikku restorani.
21. novembril avalikustatud Michelini giidis soovitatakse kokku 26 Läti restorani: 19 asuvad Riias ja 7 väljaspool pealinna. Sinna kuuluvad 1 ühe tärniga restoran, 3 Bib Gourmand’i restorani ja 22 muud soovitatud restorani – neist üks on esile tõstetud Michelini rohelise tärniga.
Ärijuhtimissüsteemid (ERP, ettevõtte ressursside planeerimine) on viimastel aastatel oluliselt muutunud. Muutuste peamine suund on see, et ettevõtete individuaalselt kohandatud süsteemid asendatakse üha enam pilvepõhiste ERP-lahendustega.