Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.
- Selveri pagarilettide küpsetusjuht Irina Kaganskaja Foto: Rait Tuulas
Selveri eesmärk on olla kohaliku pagaritööstuse liider. Plaan on tugevdada suhteid klientidega, korraldada rohkem kampaaniaid ja degusteerimisi.
"Meie suurimaks käsitööleiva hitiks on tume ciabatta idandatud teradega, mille retsept loodi 2023. aasta mais Järve Selveri taasavamise puhul. See on pehmem, niiskema struktuuriga ja sügavamate maitsetega kui tavaline hele ciabatta," selgitab Kaganskaja.
Praegu saab käsitöö ciabattasid kaheksast Selverist üle Eesti (Järve, Merimetsa, T1, Ringtee, Kadaka, Rocca al Mare, Pirita, Tondi) ning kahest Delice kauplusest. Focaccia on müügil Järve, T1, Kadaka, Rocca al Mare ja Tondi Selveris ning Viimsi ja Solarise Delice’i poes.
Lai ja pidevalt täienev kringlivalik
Selver eristub Eesti turul rikkaliku kringlivalikuga. Kokku on sortimendis 13 erinevat kringlit ja sama palju stritsleid. E-poes on populaarseimad valikud rosina-šokolaadi kringel pähklitega ja singi-juustukringel.
Pühade ajal kasvab kringlite tellimuste maht kuni kaks korda. "Kringel on saanud populaarseks valikuks nii kodustel pidustustel kui ka külakostina," märgib Kaganskaja.
Küpsetusjuhi sõnul võivad kliendi eelistused kringlite osas olla üsna erinevad. Sageli valivad ostjad selle kringli, millele on hetkel soodustus, kuna hind mängib praegusel ajal olulist rolli.
Kringlid on saadaval nii tavamüügis kui ka tellimisega infoletist või e-poest. “Et kliendi tellimus saaks õigel ajal täidetud, tuleb arvestada, et tellimused tuleb esitada vähemalt kolm päeva ette. Pühapäevaste tellimuste puhul tuleb neid esitada vähemalt neli päeva ette,” rõhutab Kaganskaja.
- Selveri pitsad on nõutud toode Foto: Rait Tuulas
Pitsa on endiselt üks nõutuim valmistoit
Pitsa müük on oluliselt kasvanud. Selver pakub kolme erinevat pitsatüüpi: õhukesel tainal, paksul tainal ning ka ise küpsetamiseks mõeldud pitsasid, mis on pakitud vaakumisse.
Eriti hästi on vastu võetud 2022. aasta oktoobris sortimenti lisandunud paksu põhjaga pitsad. “Aastaid on kõige populaarsemaks valikuks jäänud lihapitsa. Paksupõhjaliste seas on hitiks Hawaii pannipitsa, kus magus ananass kombineerub soolase singi ja broileriliha maitsega," lisab küpsetusjuht.
Saiakeste ja pirukate tipus on lihapirukad, viineripirukad ja suured kaneelisaiad. Soolased pirukad müüvad paremini – paljudele meeldib liha, juustu või köögiviljaga, kuna need on toitvad ja annavad Kaganskaja sõnul kiire energialaengu.
Küpsetiste ideed tulevad klientidelt, trendidest ja reisidelt
Kaganskaja sõnul ammutab ta inspiratsiooni rahvusvahelistest toidutrendidest, tooraine kvaliteedist ja hooajalisusest: “Samuti uurin, kuidas saaksime traditsioonilisi retsepte värskendada ja teha neid kaasaegsemaks, et pakkuda klientidele alati midagi uut ja põnevat.”
Selver alustas koostööd Wolt'iga
Sellega muutus pagaritoodete kättesaadavuse veelgi lihtsamaks. “Oleme saanud juurde uusi kliente ja suurendanud püsiklientide ostusagedust,” ütleb Selveri pagarilettide küpsetusjuht ning lisab, et nõutud toodetele pakuvad nad regulaarselt allahindlust ja teevad reklaamikampaaniaid – ikka selleks, et motiveerida kliente proovima uusi tooteid ja suurendada ostumahtu.
Seotud lood
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.